Tuulilasi

Teslan ajoneuvovero ei päätä huimaa (215,94 € #säästitklikin)

Teslan ajoneuvovero ei päätä huimaa (215,94 € #säästitklikin)
Ajoneuvovero on käyttövoimaveron takia korkeampi kuin vähäpäästöisellä bensiiniautolla, mutta halvempi kuin dieselautolla. Suorituskykyyn nähden se on halpa.
Julkaistu: 30.12.2015

Yksi yleinen sähköauton hankintaa harkitsevien kysymys liittyy ajoneuvoveroon. Vaikka vuotuinen ajoneuvovero on mitätön verrattuna sähköauton hankintakustannuksiin, se pitää maksaa joka vuosi. Jos vero olisi hirvittävän korkea, se söisi edullisten polttoainekustannusten hyödyn.

Teslan ajoneuvoverolasku kolahti postiin: 215,94 euroa. Se on enemmän kuin pienen bensiiniauton vero mutta huomattavasti halvempi kuin dieselauton vero.

Ajoneuvoverolaskuriin kun syöttää kokonaismassan 2670 kg ja käyttövoimaksi sähkön ja päästöiksi 0 g/km, saa tulokseksi 217,54 euroa (parin euron ero laskussa olevaan johtuu siitä että ajoneuvovero nousee vuoden vaihteessa). Vertailun vuoksi: vuonna 2015 käyttöönotetun bensiinikäyttöisen auton vero on kalliimpi kun hiilidioksidipäästöt ylittävät 167 g/km. Saman verran päästelevän (ja samanmassaisen) dieselauton vero taas on 758,47 euroa.

Joka tapauksessa: suorituskykyyn nähden ajoneuvovero on poskettoman halpa. Teslamaisella suorituskyvyllä varustetun polttomoottoriauton hiilidioksidipäästölukema alkaa kakkosella.

(Jos otsikko ihmetytti, kannattaa lukaista vaikkapa tämä Ylen uutinen.)

Kommentoi »