Teslalla valtavia ongelmia Kiinassa – lähes kaikki myydyt autot saavat korjauskutsun
Autot ja liikenne
Teslalla valtavia ongelmia Kiinassa – lähes kaikki myydyt autot saavat korjauskutsun
Lähes kaikki Teslan Shanghain Gigafactoryssa toistaiseksi valmistetut ja myydyt autot on kutsuttu takaisin korjauksiin vakionopeussäätimen vikojen vuoksi.
Julkaistu 30.6.2021
Tuulilasi

Vakionopeudensäädin voi kytkeytyä joissakin malleissa itsekseen päälle ja aiheuttaa voimakkaan kiihdytyksen. Takaisinkutsu koskee kaikkiaan 249 855 Model 3 ja Model Y -autoa. Tämä tarkoittaa käytännössä lähes jokaista autoa, jotka Shanghain tehtaalla on valmistettu tammikuun 2020 jälkeen.

Tesla pyysi takaisinkutsua anteeksi julkilausumassaan ja kertoi noudattavansa tarkkaan Kiinan viranomaisten säädöksiä ja pyrkivänsä parantamaan autojensa turvallisuutta.

”Ei tämä takaisku silti niin paha ole kuin perinteiset autojen takaisinkutsut. Vika voidaan korjata ohjelmistopäivityksillä, eikä asiakkaiden tarvitse viedä autojaan korjaamolle. Moni ei luultavasti edes huomaa koko asiaa”, kommentoi pekingiläisen konsulttiyrityksen Sino Auto Insightin perustaja Tu Le.

”Tämä on vain tietynlainen pieni kauneusvirhe.”

Webdush Securitiesin toimitusjohtaja Daniel Ives ei ole ihan samaa mieltä.

”Kyllä tämä jälleen tahraa Teslan mainetta etenkin Kiinassa. On aivan selvää, ettei Tesla olisi tällaista halunnut, koska sillä on ollut muutenkin isoja PR-hankaluuksia Kiinassa”, Ives kertoi.

Teslan pääjohtaja Elon Musk on myöntänyt, että Kiinasta saattaa tulla jopa Teslan tärkein markkina-alue.

8 kommenttia