Tesla teki taas miljoonaluokan tappiot – sijoittajien usko koetuksella
Autot ja liikenne
Tesla teki taas miljoonaluokan tappiot – sijoittajien usko koetuksella
Tesla Motors on tehnyt tappiota jo 13 neljänneksen ajan putkeen. Yrityksen huima investointitahti tarkoittanee myös sitä, että tappioputki jatkuu.
4.8.2016
 |
Tuulilasi

Vuosi sitten Tesla teki vuoden toisella neljänneksellä 184 miljoonaa dollaria tappiota, nyt tappio on noussut peräti 293 miljoonaan dollariin eli 262 miljoonaan euroon. Teslan tuotto nousi 33 prosentilla, mutta toisaalta kulut kasvoivat samaa tahtia Q2:lla, kertoo Automotive News.

Teslalla on edessään vielä paljon rahanmenoa, sillä valtavan Gigafactoryn valmistuminen sekä Model 3:n saattaminen tuotantokuntoon tulee maksamaan sähköautofirmalle lähiaikoina paljon rahaa. Tesla ennakoi, että Model 3 tulee maksamaan vielä reilut 2,23 miljardia dollaria, jotta sen tuotanto alkaisi heinäkuun 1. päivä 2017.

Myös Model S:n ja Model X:n tuotantoa aiotaan kiihdyttää nykyisestä. Alkuvuonna Tesla valmisti 29 212 sähköautoa, joista kaksi kolmasosaa olivat Model S:iä. Kiihtyneen tuotantovauhdin myötä Tesla lupailee loppuvuoden aikana vielä 50 000 auton valmistumista.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Kommentoi »