Tuulilasi

Tesla-onnettomuuden seuraukset: Nyt myös eurooppalaiset viranomaiset haluavat tutkia Autopilottia


Hollantilainen tyyppihyväksyntiä suorittava viranomainen RDW haluaa ottaa Teslan autonomisen ajamisen järjestelmän tutkittavaksi. Syynä tähän on Yhdysvalloissa sattunut kuolemaan johtanut onnettomuus.
Teksti Max Lange
Kuvat Tesla Motors

RDW on pyytänyt yhdysvaltojen liikenneturvallisuusvirasto NHTSA:lta tietoja Teslassa sattuneesta kuolemaan johtaneesta onnettomuudesta. RDQ haluaa selvittää, onko Autopilot turvallinen myös Euroopassa.

RDW on mm. suorittanut Tesla Model S:lle Euroopassa tyyppihyväksynnän, jolloin se on laillinen koko EU:n alueella. RDW:n edustajan mukaan he eivät halua tuomita Autopilot-järjestelmää ennen kuin he ovat saaneet lopulliset raportit onnettomuudesta NHTSA:lta.

RDW:n mukaan eurooppalaisissa Tesloissa oleva Autopilot-järjestelmä on erilainen kuin onnettomuudessa osallisena ollut järjestelmä oli. RDW:n edustaja toteaa myös, että heidän mielestään Autopilot ei ole vaarallinen avustavana järjestelmänä ja oikein käytettynä. Riskit tulevat silloin, kun kuljettaja tuudittautuu järjestelmän varaan.

RDW:n mukaan Teslan Autopilot ei ole sen erilaisempi semiautonomisen ajamisen mahdollistava järjestelmä kuin muilla autonvalmistajilla, kertoo Automotive News Europe.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 15.7.2016