Tesla nöyryyttää edelleen BMW:tä, Mercedestä ja Audia Euroopassa
Autot ja liikenne
Tesla nöyryyttää edelleen BMW:tä, Mercedestä ja Audia Euroopassa
Teslan Model 3:n tulo Eurooppaan on aiheuttanut melkoista kuhinaa premium-sedanien markkinoilla, jota ovat hallinneet perinteisesti BMW:n 3-sarja, Audi A4 ja Mercedeksen C-sarja.
Julkaistu 9.5.2019
Tuulilasi

Etenkin kotimaassaan Saksassa nämä mallit ovat dominoineet segmenttiä jo pitkään. Sitten markkinoille ilmestyi yhdysvaltalainen sähköautovalmistaja Tesla. Maaliskuun myyntilukujen mukaan Model 3 pesi niin BMW:n 3-sarjan, Audi A4:n kuin Mercedeksen C-sarjankin. JATO Dynamicsin tilastojen mukaan Model 3 oli maaliskuussa 15 755 myydyllä autollaan Euroopan eniten myyty keskikokoinen premium-sedan. Niin se oli jo helmikuussa, kun auto tuli myyntiin Euroopassa.

CarBuzzin mukaan Teslan Model 3 oli jopa eniten myyty auto Norjassa, Sveitsissä ja Hollannissa, eikä nyt puhuta pelkästään sähköautoista. Norjassa Model 3:n markkinaosuus oli peräti 29 %.

Maaliskuussa Tesla oli Euroopassa 25. eniten myyty autobrändi jättäen taakseen esimerkiksi Jaguarin, Lexuksen ja Alfa Romeon. Mutta sekin on huomioitava, että Model 3 ei ole myynnissä vielä läheskään kaikissa Euroopan maissa, joten lukemat tullevat kasvamaan vielä entisestään.

Model 3 tulee ensi kuussa myyntiin Iso-Britanniassa, mistä odotetaan sille isoa markkina-aluetta.

Model 3:n tulo Eurooppaan on tosin aiheuttanut sen, että Teslan muut mallit Model S ja Model X eivät tunnu enää olevan haluttavia. Euroopassa niiden myynti on laskenut 72 ja 52 % .

11 kommenttia