Tuulilasi

Tesla Model X syyskuussa Norjan toiseksi myydyin automalli – Suomi kaukana perässä

Tesla Model X syyskuussa Norjan toiseksi myydyin automalli – Suomi kaukana perässä
Tesla Model X oli syyskuussa Norjan toiseksi myydyin automalli peräti 600 rekisteröidyllä autolla.

Norja on ollut sähköautoilun edelläkävijämaa Euroopassa ja maailmanlaajuisesti jo monta vuotta. Tesla Model S on ollutkin jo muutaman vuoden aivan yksi Norjan myydyimmistä automalleista. Teslan katumaasturin Model X:n tultua myyntiin, nappasi se heti valtikan Model S:ltä.

Model X:stä tuli myös heti Norjan myydyin sähköauto syyskuussa. Ylipäätänsä kaikista Norjassa rekisteröidyistä autoista vain VW Golfia myyntiin syyskuussa enemmän kuin Teslan sähköistä katumaasturia.

Norjan sähköautoavustuksien takia myös BMW i3 ja Nissan Leaf menestyvät Norjan rekisteröintitilastoissa. BMW:tä rekisteröitiin syyskuussa 581 kappaletta ja Nissan Leafiakin 199 kappaletta. Model S:n myynti laski syyskuussa Model X:n myötä vain 460 autoon.

Suomen rekisteröintitilastoissa Tesla ei kolkuttele lähellekään kärkipaikkoja. Syyskuussa Tesla oli Suomen 30 myydyin automerkki vain 20 autolla. Alkuvuonna 2016 Suomessa on rekisteröity 84 Teslaa.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 5.10.2016
Kommentoi »