Tesla ei antanut Hertzille jättitilauksesta lantinkaan alennuksia
Autot ja liikenne
Tesla ei antanut Hertzille jättitilauksesta lantinkaan alennuksia
Autovuokraamojätti Hertz on ostanut Teslalta 100 000 täyssähköistä Model 3:a, kuten jo tällä viikolla uutisoimme. Poikkeuksellisesti Hertz maksoi autoista täyden listahinnan.
Julkaistu 28.10.2021
Tuulilasi

Yleensä isot vuokraamot saavat isoista tilauksista alennuksia autonvalmistajilta, mutta nyt niin ei käynyt.

”Hertz ei saanut autoista minkäänlaista alennusta, he maksoivat tismalleen saman hinnan kuin kuka tahansa kuluttaja”, Teslan pääjohtaja Elon Musk vahvisti Twitterissä.

Yleensä vuokraamojen alennukset ovat 5-15 % luokkaa. Jos oletetaan, että autot olivat Model 3:n perusmalleja, joiden hinta on Yhdysvalloissa 45 490 dollaria eli euroiksi muutettuna noin 39 000 euroa, kaupan kokonaishinnaksi tulee muhkeat 3,97 miljardia euroa.

Jos sen sijaan kyse oli kaksimoottorisesta long range -versiosta, jonka hinta on 51 490 dollaria, olisi kokonaishinta jo 4,4 miljardia euroa.

100 000 auton tilaus on yhtä suuri kuin 20 % koko Teslan myynnistä maailmalla viime vuonna, joten se on yhtiölle iso juttu. Teslan osakekurssi nousikin ilmoituksen jälkeen 5 %.

Autojen toimitukset Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin alkavat jo tänä vuonna, mutta suurin osa autoista lähtee Hertzille ensi vuoden aikana.

1 kommentti