Tuulilasi

Tesla alentaa Model 3:n hintoja


Tesla kertoo, että se alkaa hyvin pian ottaa tilauksia vastaan kaikilta Model 3:n ennakkovarauksen tehneiltä asiakkailta. Samalla Tesla ilmoitti, että kalleimman Model 3:n hinta hiukan laskee.
Kuvat Tesla

Model 3 Performancen hinta Yhdysvalloissa on ollut 78 000 dollaria, vaikka perusmalli maksaa vain 35 000. Hinta laskee 72 000 dollariin ja autosta tulee myös hiukan vähemmän varusteltu malli, millaisen saa 64 000 eurolla.

Tesla on myös kertonut uuden kaksoismoottorisen Model 3:n hinnan, se on 51 000 dollaria, kun aiemmin se oli 52 000. Jos auton on tilannut kalliimmalla hinnalla, hinta laskee nyt ilmoitettuihin lukemiin.

Monien lähteiden mukaan Tesla on viimein saanut tuotantoaan kiihdytettyä, yksi osoitus siitä on kolmannen tuotantolinjan rakentaminen Kalifornian Fremontin tehtaalle. Se pykättiin pikavauhtia kasaan telttarakenteen alle.

”Mitään tällaisia autoteollisuuden asioita ei voida rakentaa kovin nopeasti, niinpä päätimme luoda toisenlaisen ratkaisun. Se toimii ja on jopa hiukan laadukkaampi kuin tehtaan normaalit tuotantolinjat. Ja lisäksi kustannukset meille ovat halvemmat”, pääjohtaja Elon Musk twiittasi.

Vaikka Model 3:n tilaajat joutuvat yhä odottamaan, odotusaikaa on nyt ainakin hieman vähemmän.

Julkaistu: 28.6.2018