Tuulilasi

Teknologiateollisuus: Liikenteen kiristyvät päästövaatimukset uusi mahdollisuus


Kiristyvät päästö- ja energiatehokkuusvaatimukset niin henkilöautojen kuin myös hyötyajoneuvojen kohdalla saavat yritykset kehittämään uusia ratkaisuja sekä ajoneuvoihin että infrastruktuuriin.
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto

Näiden käyttöönotossa julkisilla hankinnoilla on suuri merkitys, arvioi Teknologiateollisuus.

Teknologiateollisuuden yritysten etujärjestön mukaan meneillään oleva julkisten hankintojen direktiivi- ja hankintalakiuudistus antavat hyvät mahdollisuudet ottaa huomioon myös työllisyysnäkökohdat Suomessa. Kun kevyiden ja raskaiden kulkuneuvojen teknologiat ovat murroksessa, on huolehdittava siitä, että suomalaisen teollisuuden erityispiirteet tulevat huomioiduksi eurooppalaisia säädöksiä laadittaessa. 

Infrastruktuurin kehittämiselle kohdistuu runsaasti paineita niin korjausvelan kuin myös vaihtoehtoisten käyttövoimien johdosta, ja yritysten kehittämien uusien ratkaisujen käyttöönotto vaatii myös valtiolta panostuksia markkinoiden aktivoimiseksi, Teknologiateollisuus arvioi.

Haasteena Venäjä

Venäjän ajoneuvoteollisuus on aktivoitunut viimeisten vuosien aikana ja pyrkinyt etsimään alihankintakumppaneita Suomesta.

Venäjän ajoneuvoteollisuuden liiketoimintapotentiaalin arvioidaan olevan jopa parin miljardin luokkaa suomalaiselle alihankintateollisuudelle.

Jo useat suomalaiset yritykset ovat onnistuneet vakuuttamaan globaalit toimijat. Mutta suomalaisten yritysten toimintamahdollisuuksia tulee teknologiateollisuuden mukaan kuitenkin edistää laajemmin myös valtion toimesta.

"Yritykset tarvitsevat toimivia rahoitusmalleja toimintansa kehittämiseen ja viennin edistämiseen. Erityisesti pienet ja keskisuuret yritykset tarvitsevat tuottavuuden ja laadun parantamiseen taloudellisia resursseja ja osaamisresursseja", järjestö toteaa tiedotteessaan.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 5.9.2014