
Pulleropatonki on ihan paras iltapala – näin helppo se on valmistaa
Patonkipikaruokaa kotona! Täytä leipä liha- tai vegepyöryköillä, juustolla ja kasviksilla. Viimeistele uunissa ja nauti mestariteoksestasi.
Pulleropatonki
2-3 annosta / 20 minuuttia
- 1 iso (noin 380 g) moniviljapatonki
- 12 valmista liha- tai vegepyörykkää
- 1 tomaatti
- 2-4 salaatinlehteä
- 1 maustekurkku tai ½ dl oliivirenkaita
- noin 1 ½ dl (150 g) tomaattipastakastiketta
- 2 dl juustoraastetta
- noin 3 rkl majoneesia tai salaattikastiketta
- 3 rkl paahdettua sipulirouhetta
1. Kuumenna uuni 200asteeseen. Levitä uunipellille leivinpaperiarkki.
2. Leikkaa patonki 2-3 osaan. Halkaise patongit sivusta niin, että palat pysyvät kuitenkin kasassa. Avaa patongit kuten kirjan kannet ja nosta leivin-paperille.
3. Leikkaa lihapyörykät puoliksi. Pese tomaatti ja leikkaa viipaleiksi leikkuulaudan päällä. Huuhtele salaatinlehdet. Viipaloi maustekurkku, tai jos käytät oliiveja, valuta oliivit siivälässä suolaliemestä.
4. Levitä patongeille tomaattipastakastiketta, lihapyöryköitä ja juustoraastetta.
5. Nosta uunipelti kuuman uunin keskitasolle. Paista 8-10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut.
6. Nosta pelti uunista patakintailla pannunalusen päälle. Lisää leiville tomaattiviipaleita, maustekurkkuja tai oliivirenkaita, majoneesia tai salaattikastiketta, paahdettua sipulirouhetta ja salaatinlehtiä. Paina patongit kiinni. Nauti lämpimänä.