Tuulilasi

Tässä on uusi Volvo V60


Uusi Volvo V60 on julkistettu Geneven autonäyttelyssä. XC60 on jo julkistettu, joten S60 on ainoa, joka enää puuttuu Volvon uudesta keskikokoisen autoluokan mallistosta.
Kuvat Volvo

Uusi V60 on tehty yhtiön SPA-alustalle, jolle on tehty myös isompi V90 ja XC60 SUV. Tämä mahdollistaa on sekä bensiini- että dieselmoottorit ja mahdollisesti myös sähköinen versio. Tulossa onkin kaksi hybridiversiota. T6 Twin on nelisylinterinen turboahdettu bensakone, josta irtoaa sähkömoottorin kanssa 355 hevosvoimaa, toinen on voimakkaampi T8, jossa on 385 hepoa.

D3 ja D4 dieseleissä etuveto ja ne saa joko manuaali- tai automaattivaihteistolla.

Autossa on paljon uutta teknologiaa ja avustimia, joita on lainattu Volvon muista uusimmista malleista. City Safety -paketissa on automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä, ja se on vakiovaruste.

Semiautonominen Pilot Assist toimii jopa 130 km/h vauhdeissa. Mukana on myös kaistanpitoavustin. Risteävän liikenteen varoitin on sekin lisävaruste.

Auton muotoilussa ja suunnittelussa ei ole isoja yllätyksiä. Ulkoasu on pitkälti samankaltainen kuin V90:ssä, joissakin kohdissa voi nähdä piirteitä XC60:sta. Ja tismalleen sama pätee sisätiloihin. Autossa on 9,3-tuumainen tietoviihdejärjestelmä kosketusnäytöllä. Tavaratilan koko on 529 litraa.

Suomen hinnoista ei ole vielä tietoa, mutta Iso-Britanniassa hinnat alkavat 31 800 punnasta eli noin 36 000 eurosta.

Julkaistu: 7.3.2018