Apu

#somevaalit: Tässä ovat some-seurannan surkeimmat vaaliehdokkaat


Apu.fi seuraa ehdokkaiden sosiaalisen median aktiivisuutta tiiviisti kevään eduskuntavaalien alla. #somevaalit-seurannassa ehdokkaat laitetaan paremmuusjärjestykseen sen mukaan, kuka on somessa taitavin.
Teksti Niko Rinta
Kuvat Fotolia

Tänään maanantaina listan jumbosijalta löytyy konkaripoliitikko Jukka Gustafsson vaatimattomalla arvosanalla 2,3. Maksimipisteet ovat 10. Gustafsson ei ole kovin aktiivinen somessa. Hän ei ole esimerkiksi päivittänyt Facebook-sivujaan sitten vuoden 2011. Listaus ei huomioi Facebookin henkilöprofiileja tietosuojasyistä, joten ehdokkaiden mahdollinen aktiivisuus yksityishenkilöinä Facebookissa ei näy arvosanoissa.

Lue myös: Eduskuntavaalit: Kuka ehdokkaista on somessa taitavin? – kokoomuslainen kärjessä

#somevaalit-listan toiseksi viimeisenä on Sinisen tulevaisuuden Kari Kulmala arvosanalla 2,51. Kulmala ei ylläpidä Facebook-sivuja, vaan hänen some-arvosanansa muodostuu aktiivisuudesta Twitterissä.

Listan kolmanneksi viimeisin on Perussuomalaisten Leena Meri (2,6), hänen yltään löytyy Vihreiden Pirkka-Pekka Petelius (2,69) ja listan viidenneksi viimeisenä on Sinisten Matti Torvinen (2,7).

Koko #somevaalit-listan löydät täältä: #somevaalit – Katso, kuka ehdokkaista pärjää somessa parhaiten!

Julkaistu: 11.3.2019