Tässä ovat New Yorkin autonäyttelyn nopeimmat autot
Autot ja liikenne
Tässä ovat New Yorkin autonäyttelyn nopeimmat autot
New Yorkin autonäyttelyssä esitellään jälleen kerran muutama huippunopea auto. Tänä vuonna tarjolla on niin luksustason hyperautoa, superluokan sähköautoa kuin erikoisversioitakin .
Julkaistu 21.4.2019
Tuulilasi

Yksi mielenkiintoisimmista oli ruotsalaisen Koenigseggin uutuus Jesko, joka on nimetty yhtiön pääjohtajan Christian von Koenigseggin isän Jeskon mukaan.

Koenigsegg Jeskolla on hintaa 2,8 miljoonaa dollaria eli noin 2,5 miljoonaa euroa. Siinä on kokonaan uudelleen suunniteltu 5,0-litrainen tuplaturbo V8, josta möyryää 1280 hevosvoimaa bensiiniversiosta ja etanoliversiosta jopa 1600. Se on kirkkaasti nopein katukelpoinen auto New Yorkin näyttelyn uutuuksista 482 km/h huippunopeudellaan.

Autossa on Koenigseggin uusi 9-portainen Light Speed -vaihteisto ja uusi hiilikuitukori, joka yhtiön mukaan antaa enemmän jalkatilaa, pääntilaa sekä paremman näkyvyyden autosta.

Bugatti puolestaan esittelee erikoisversionaan Chiron Sport 110 Ansin, joka on tehty Bugattin 110-vuotisen historian kunniaksi. Sitä valmistetaan vain 20 kappaletta. Auto nähtiin jo viime kuussa Geneven autonäyttelyssä.

Hintaa sille ei ole vielä julkistettu, mutta kun tavallinen Chironkin maksaa 3 miljoonaa dollaria, lienee tämä hiukan virityksistä riippuen 3,5 - 4 miljoonan välimaastossa.

Chiron Sport kiihtyy nollasta sataan 2,4 sekunnissa, huippunopeudeksi on rajoitettu 400 km/h. Ranskalaisvalmistaja on maalannut sivupeilit ja takaspoilerin isänmaallisesti trikolorin väreihin.

Yksi mielenkiintoisimmista autoista on ehdottomasti kroatialaisen sähköautovalmistajan Rimacin C2. Tämä täyssähköinen superauto hurahtaa nollasta sataan huikeasti 1,85 sekunnissa. Hevosvoimia on liki 2000.

Pienestä autotallista taipaleensa aloittanut Rimac on kehittänyt auto kolme vuotta. Siitä on tulossa yhtiön ensimmäinen tuotantomalli.

Hintaa Rimac 2:lle tulee 2,1 miljoonaa dollaria ja autoa tehdään 150 kappaleen erä. Huippunopeus on 415 km/h ja Rimac kehittää parhaillaan autoon Pirellin kanssa erikoisrenkaita kestämään huippunopeudet.

Kommentoi »