Tuulilasi

Tässä on Suomen edullisin lataushybridi

Tässä on Suomen edullisin lataushybridi
Uusi Renault Captur E-TECH Plug-in hybrid on Suomen edullisin lataushybridi, sillä sen hinnat alkavat 29 390 eurosta. Samalla se on ensimmäinen lataushybridi kompaktien katumaasturien joukossa. Uutuudella voi ajaa WLTP-mittaustavan mukaan pelkästään sähköllä 50 kilometriä ja kaupungissa vielä paljon pidemmälle.
Julkaistu: 4.9.2020

Renault Captur E-TECH Plug-in hybrid on tehty uudelle CMF-B-perusrakenteelle, joka on alusta alkaen suunniteltu myös sähköisiä voimalinjoja varten. Niinpä kaikki tekniikan komponentit on sijoitettu auton rakenteisiin. Lataushybridin ajoakku on takapenkin alla niin, ettei matkustajien tiloista tai käytännöllisyydestä ole tarvinnut tinkiä.

Uudessa Renault Captur E-TECH Plug-in hybridissä on täysin uusi 1,6-litrainen bensiinimoottori ja kaksi sähkömoottoria sekä älykäs automaattinen monitilavaihteisto. Moottoreiden yhteisteho on 116 kilowattia (158 hv). Painotettu/yhdistetty kulutus on ainoastaan 1,5 litraa sadalla kilometrillä ja vastaava hiilidioksidipäästö 33 g/km.

Captur E-TECH Plug-in hybridin litiumioniajoakun energiasisältö on 9,8 kWh (400 V), joka riittää WLTP-normin mukaan 50 kilometrin ajoon ja kaupungissa 63 kilometriin. Akun saa ladattua sähköauton latauslaitteella täyteen kolmessa tai kotipistorasiasta viidessä tunnissa. Virran loputtua Captur E-TECH Plug-in hybrid on edelleen hyvin taloudellinen, sillä se toimii aina hybridinä.

Liikkeelle lähdetään aina vaivattomasti ja äänettömästi sähköllä. Sähkömoottori antaa täyden vääntömomentin heti alussa, joten kiihdytykset ovat rivakoita ja sähkömoottoreista on iloa myös nopeassa ajossa, kun ne antavat reippaissa kiihdytyksissä, kuten ohituksissa, apuaan bensiinimoottorille.

Suuri osa ajasta liikutaan pelkästään sähköllä, mikä alentaa melutasoa. Toinen mukavuutta parantava asia on Capturin takajousitus, sillä parisataa kiloa suuremman omamassan takia tässä mallissa taka-akselissa erillisjousitus ja jousitus on säädetty erittäin mukavaksi.

Ulkonäöltään Captur E-TECH Plug-in hybrid eroaa polttomoottorisista sisarmalleista oikeassa kyljessä olevan latauspistokkeen luukun ja vasemmalle siirtyvästä polttoaineluukusta. Lisäksi takaluukun sekä B-pilarien E-TECH Plug-in hybrid -merkit kertovat ympäristöystävällisestä valinnasta.

Uusi Renault Captur E-TECH Plug-in lataushybridi on saatavilla kattavalla Intens-varustelutasolla. Siihen sisältyvät mm. 17” kevytmetallivanteet, etupysäköintitutka ja peruutuskamera, lämmitettävä ohjauspyörä ja Multi-Sense -järjestelmä. Intens-varusteiden lisäksi lataushybridissä on suurempi 10,2-tuumainen digitaalinen mittaristo ja 9,3-tuumainen kosketusnäyttö.

Uutuus maksaa 29 390 € ja sen ennakkomyynti käynnistyy perjantaina 4.9.2020. Ensimmäiset asiakkaat saavat autonsa vielä tämän vuoden aikana.

3 kommenttia