Tuulilasi

Tässä on Cupran ensimmäinen täyssähköinen konseptiauto

Tässä on Cupran ensimmäinen täyssähköinen konseptiauto
Cupra esitteli jo aiemmin tänä vuonna Formentor-konseptiauton, nyt vuorossa on täyssähköinen SUV-coupe Tavascan.

Tavascan-konseptiauto on ensimmäinen katu-Cupra, jossa on täysin sähköinen voimalinja. Siinä yhdistyvät neliovisen crossoverin siluetti, SUV:n olemus ja urheilullisen coupén linjakkuus.

Tavascan–konseptiauton nimi juontaa juurensa Pyreneiden vuoristossa sijaitsevasta kylästä, jonka upeat maisemat ja ympäröivä luonto ovat ainutlaatuisia.

”Olemme todistaneet teknologiset kykymme kehittämällä vuonna 2020 markkinoille tulevan CUPRA Formentorin, kaksi muuta ladattavaa hybridimallia sekä luokkansa ensimmäisen täyssähköisen kilpa-auton, e-Racerin. Täyssähköinen Cupra Tavascan -konseptiauto tuo vision maanteille ja todistaa, että suorituskyky voidaan sähköistää”, sanoo Cupran toimitusjohtaja Wayne Griffiths.

Särmikäs ulkoasu

Tavascan tuo segmenttiin muhkeutta ja dynamiikkaa pienentäen samalla ympäristövaikutuksia. Keulan muotoilu ja matalalle sijoitettu, valaistu Cupra-logo korostavat Tavascanin sähköistä olemusta. Muotoilu palvelee energiatehokkuutta ohjaamalla ilmavirran joko pehmeästi korin yli tai auton sisälle jäähdyttämään akkuja.

Ilmavirtaukset ovatkin konseptiauton kriittinen osa. Muhkeat lokasuojat kätkevät sisälleen 22-tuumaiset turbiinivanteet, jotka ohjaavat ilmavirtauksen häiriintymättömänä ja antavat SUV:n liukua eteenpäin vastuksen pysyessä mahdollisimman pienenä.

Takaosan diffuusorilla on toiminnallinen aerodynaaminen elementti. Led-tunnelmavalaistus toivottaa matkustajat tervetulleiksi, kun auton ovet avataan. Sisällä konseptiautossa on nahka-, hiilikuitu- ja Alcantara-pinnat.

Kojelauta näyttää kelluvan ohjaamon edessä ja luo sekä tilan tuntua että mahdollistaa kuljettajan keskittymisen olennaiseen. Kaikki tarvittavat välitetään ohjauspyörän taakse 12,3-tuumaisella digitaalimittaristolla, jota täydentää 13-tuumainen infotainment-näyttö.

Lisäksi konseptiauton sisustus on mukautuva. Suuri näyttö voidaan keskittää ja sitä voidaan liikuttaa matkustajia kohti. Kaikki matkustajat voivat nauttia auton sisätiloista kuppi-istuimiin integroitujen kaiuttimien ja älypuhelinliittimien ansiosta.

Suorituskyky

Neliovisen crossover-coupén etu- ja taka-akseleihin integroidut moottorit tuottavat yhdessä 225 kW:n (306 hv) tehon, joka välitetään kaikille neljälle pyörälle. Tavascan-konseptiauto voi saavuttaa 100 km/h nopeuden alle 6,5 sekunnissa.

Kiihtyvyys on kuitenkin vain yksi osa-alue. Konseptiauton 77 kWh:n litiumioniakkuun varastoitu energia riittää jopa 450 km toimintamatkaan WLTP-testisyklillä mitattuna. Auto perustuu Volkswagen-konsernin MEB-alustarakenteeseen, ja koska akku on sijoitettu lattian alle, painopiste on matalalla ja konseptiauto on ajettavuudeltaan todella dynaaminen.

Täyssähköinen CUPRA Tavascan -konseptiauto on tulevaisuuteen suunniteltu CUPRA, jonka maailmanensi-ilta on Frankfurtin kansainvälisessä autonäyttelyssä syyskuussa 2019.

Julkaistu: 3.9.2019
1 kommentti