Tässä on Citroenin uusi lippulaivamalli
Autot ja liikenne
Tässä on Citroenin uusi lippulaivamalli
Citroën on julkistanut uuden lippulaivansa, joka kantaa nimeä C5 X ja puhaltaa uutta tuulta suurikokoisten autojen luokkaan. C5 X on yhtiön mukaan yhdistelmä sedanin eleganssia, farmarimallin dynamiikka sekä SUV-maailman käytännöllisiä ominaisuuksia.
12.4.2021
 |
Tuulilasi

C5 X tulee tarjolle sekä bensiini- että lataushybridiversiona. Mallin mukana maailmanensi-illan saa myös uusi Citroën Advanced Comfort -aktiivijousitus. Tavaratila tarjoaa farmarimalliin tottuneille asiakkaille huolellisesti suunnitellun 545 litran tilan.

"Uudessa C5 X -mallissa Citroën on luonut kunnianhimoisen, isokokoisen auton matkustamiseen. Se on aito työkalu voittamaan puolelleen ne asiakkaat, jotka haluavat tukia ja löytää maailmaa. Rohkea ja alkuperäinen tuote, joka ruumillistaa Citroënin keskeisimmän osaamisen: innovaation, huolenpidon ja ennen kaikkea mukavuuden, joka tässä mallissa on noussut eräänlaiseksi elämisen taiteeksi", sanoo Citroenin pääjohtaja Vincent Cobée.

C5 X:n muotoilu on vahva, suojaava ja tunnistettava. Muoto yhdistää fastbackin korinmallin, joka sulautuu sedanin ja farmarimallin muotoihin ja saa käyttöönsä SUV-maailman käytännölliset ominaisuudet. Uusi muoto tukee erityisesti aerodynamiikkaa.

Keula on malliltaan pitkä, sulava ja aerodynaaminen. Korkealla sijaitseva vyötärölinja ja takarenkaiden yläpuolinen olkapää tuovat malliin tunnistettavuutta sekä tehokasta ilmettä ja kunnioittavat Citroënin historiassa vaikuttaneita lippulaivamalleja. Takaluukun muotoilu, toinen Citroënin suurikokoisten mallien tunnistettava piirre, tarjoaa ostajalle farmarimalleihin liitettävän käytännöllisyyden: laajana, toiminnallisena sekä matalalla lastauskorkeudella toteutettuna se on käytännöllinen apu arjessa.

SUV-mallien ominaisuuksien parhaita puolia lainaten, C5 X istuu perinteistä sedanmallia korkeamman maavaran päällä ja korkeaa ajo-asentoa tukevat myös mallin laajat 720 mm renkaat.

Takaistuin tarjoaa matkustajalle erinomaisen polvitilan, kiitos 2 785 mm akselinvälin. Ulkomitoiltaan C5 X sijoittuu suoraan luokkansa keskiöön 4 805 mm pituudella, 1 865 mm leveydellä ja 1 485 mm korkeudella.

C5 X kantaa Citroënin uutta, uudessa C4:ssä ensimmäisen kerran nähtyä, V-muotoista valotunnistetta niin edessä kuin takana. Led-valaisimista muodostuva tunniste on vakiona heti malliston alkaen versiosta.

"Uudenlainen muotoilu yhdistää sedan-mallien eleganssin, farmarimallien tehokkuuden sekä SUV-maailman käytännölliset ominaisuudet. C5 X edustaa Citroënin rohkeaa tyyliä. Mallin ainutlaatuinen kuvainnollisuus, aerodynaamiset linjat sekä uudenaikainen valotunniste luovat aidon Citroënin, välittömästi teillä tunnistettavan", sanoo Citroenin muotoilujohtaja Pierre Leclercq.

Täysin uusi C5 X tulee saataville niin bensiinimoottorilla kuin lataushybridinä vuoden 2021 toisella puoliskolla.

Suomeen uutuus rantautuu viimeisen vuosineljänneksen aikana.

"C5 X:llä halusimme tarjota niin tunteisiin kuin järkeen vastaavaan tuotteen D-segmentin asiakkaille, jotka hakevat nykyaikaisuutta, viimeistelyä, mukavuutta ja monipuolisuutta. Ainutlaatuisella korin muodolla, entistä korkeammalla mukavuuden tasolla, lataushybridinä ja uusimmilla teknologioilla C5 X tarjoaa nautintoa ja mielenrauhaa aidolla Citroën-hengellä", sanoo Citroenin tuote- ja strategiajohtaja Laurence Hansen.

1 kommentti