Tuulilasi

Tässä on Audin uusi konseptiauto ElaineTässä on Audin uusi konseptiauto Elaine

Audi Elaine -konseptiauton muotoilu esiteltiin vain muutama kuukausi sitten toukokuussa 2017, kun Audi esitteli Audi e-tron Sportbackin muotoilu- ja teknologiakonseptin Shanghain autonäyttelyssä Kiinassa. IAA-näyttelyssä esitelty Elaine jakaa edeltäjänsä e-tron Sportbackin rungon, sähköisen moottorin ja voimansiirron lisäksi myös ainutlaatuisen valoteknologian.
Kuvat Audi Press

Audin coupémaisen SUV-mallin 23-tuumaiset pyörät ja erityiset kuusipuolaiset vanteet korostavat konseptiauton itsevarmaa olemusta. Audi Elaine on 4,90 metriä pitkä, 1,98 metriä leveä, 1,53 metriä korkea ja sen akseliväli on 2,93 metriä. Kooltaan C-segmentin Audi Elaine on siis lähellä Audi A7:ää.

Konseptiauton innovatiivinen valoteknologia näkyy sekä päivällä että yöllä. Digitaalisesti ohjatut Matrix led -yksiköt edessä ja takana valaisevat erinomaisesti. Pienikokoiset Digital Matrix -valonheittimet kirjaimellisesti näyttävät tietä, jolloin valot muuttuvat monikäyttöiseksi ja dynaamiseksi kanavaksi, joka kommunikoi ympäristön kanssa. Muille tienkäyttäjille voidaan viestiä erilaisista ajotavoista, kuten esimerkiksi autonomisesta ajotoiminnosta. Audi Elaine käyttää animoituja led-valoilmaisuja tervehtiessään eri matkustajia persoonallisesti heidän tullessaan autoon tai poistuessaan siitä.

Audi käyttää Elainen konfiguraatiota tulevissa täyssähköautoissaan: yksi sähkömoottori etuakselilla ja kaksi takana tuottavat voimaa kaikille neljälle pyörälle muuttaen suorituskykyisen coupé-mallin tyypilliseksi Audi quattro-nelivedoksi.

Moottorit tarjoavat sopivasti käyttövoimaa: tehoa on 320 kilowattia, hetkellisesti jopa 370 kilowattia. Elaine kiihtyy nollasta sataan vain 4,5 sekunnissa. 95 kilowattitunnin akulla sen toimintamatka on yli 500 kilometriä (NEDC). Akun lataamiseen on kaksi vaihtoehtoa: johdollinen nopea lataus 150 kilowatin teholla tai johdoton lataus Audi Wireless Charging -järjestelmän avulla.

(Lähde: Audi)

Julkaistu: 21.9.2017