Tämä hybridi kulkee 400 km/h
Autot ja liikenne
Tämä hybridi kulkee 400 km/h
Pieni ruotsalainen autonvalmistaja Koenigsegg on tehnyt nelipaikkaisen Gemera nimisen auton, jolla on hurjat suorituskykyarvot. Valmistaja lupaa, että sillä pystyy ajamaan peräti 400 km/h.
Julkaistu 10.3.2020
Tuulilasi

Hevosvoimia bensiinihybridimyllystä löytyy muhkeat 1700. 2,0-litrainen bensiinimoottori tuottaa 600 heppaa ja kolme sähkömoottoria yhteensä 1100.

Koenigseggin mukaan auto kiihtyy nollasta sataan 1,9 sekunnissa. Sisustuksessa on panostettu viihtyvyyteen; autosta löytyy tietoviihdejärjestelmät niin etu- kuin takamatkustajillekin, juomakupin pidikkeitä on kahdeksan, neljä lämmitettävää ja neljä viilennettävää. Autossa on myös langaton puhelimien lataus sekä luonnollisesti wifi.

”Yleensä tällaisissa autoissa on hyvin pienet tavaratilat, mutta Gemera muuttaa kaiken. Tämä on yhdistelmä äärimmäistä mega-autoa ja tilavuutta. Kutsumme tätä Mega-GT:ksi”, sanoo Koenigseggin pääjohtaja Christian von Koenigsegg.

Autoa valmistetaan vain 300 kappaletta. Hinnasta ei ole vielä varmuutta, mutta se asettunee noin miljoonan euron tienoille.

1 kommentti