Tuulilasi

Tältä näyttää uudistunut DS3 – ei ole enää Citroën


Citroënina jo vuonna 2010 esitelty DS3 on saanut kokea kattavan faceliftin. Suurimmat erot edeltäjään löytyvät auton keulasta.
Teksti Max Lange
Kuvat DS Automobiles

DS Automobiles on Citroënin tuore premium-brändi, jonka turvin DS-mallit erotetaan vahvemmin Citroënin mallistossa. Myös DS3:n kanssa on pyritty aiempaa laadukkaampaan ilmeeseen.

DS3:n keula on nyt johdonmukainen DS:n muiden mallien kanssa. Keulassa on selvästi aiempaa enemmän kromia ja uudet LED-ajovalot erottuvat selkeästi. DS3:een on kuitenkin jätetty auton persoonallinen kattolinja jäljelle.

Malliston huipulle tulee uusi Performance-malli, jossa on 208-hevosvoimainen ja 300 Nm tuottava 1,6-litrainen turbomoottori. Voima välitetään tiehen 6-lovisen manuaalilaatikon välityksellä, ja etuakselilla sijaitsee Torsen-tyyppinen tasauspyörästön lukko.

DS3:n vahvuuksia on aina ollut sen personoitavuus. Faceliftinkin jälkeen autoon on tarjolla 78 erilaista värivaihtoehtoa korin ja katon välillä. Koko auton kattavia personointivaihtoehtoja on tarjolla peräti 3 miljoonaa kappaletta.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 20.1.2016