Tuulilasi

Tältä näyttää uudistettu Tesla Model S – suojattu nyt biohyökkäyksiltä


Tesla on päivittänyt Model S:n vuoden 2016 spekseihin. Uutta autossa ovat merkin muiden mallien mukainen keulailme sekä ilman epäpuhtauksia suodattava HEPA-filtteri.
Teksti Max Lange
Kuvat Tesla Motors

Huhut Model S:n faceliftistä liikkuivat vahvana jo alkuviikosta, jolloin myös Tuulilasi kirjoitti Model S:n mahdollisista uudistuksista. Uudistukset eivät kuitenkaan ole niin radikaaleja kuin huhut antoivat olettaa.

Sähköauton keula on kuitenkin saanut ilmeen, joka muistuttaa etenkin katumaasturi Model X:ää. Koska sähköauto ei varsinaisesti tarvitse ilmanottoaukkoja edessä, on Tesla tuoreimmassa muotokielessään myös jättämässä autojensa keulat mahdollisimman yksinkertaisiksi.

Katumaasturi Model X:ssä lanseerattu HEPA-ilmansuodatinjärjestelmä on nyt löytänyt tiensä myös Model S:ään. Tesla väittää, että HEPA-suodatin poistaa ilman epäpuhtauksista, kuten bakteereista ja allergeeneistä, peräti 99,97 prosenttia.

Huhuissa liikkui, että faceliftin yhteydessä lanseerattaisiin uusi huippumalli P100D, mutta nyt Tesla ei hiiskunut asiasta mitään. Voimalinjavaihtoehdot pysyivät ennallaan.

Uudistettujen Model S-mallien tuotanto on alkanut tänään Fremontin tehtailla Kaliforniassa.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 13.4.2016