Tallinnan viihtyisät viinibaarit
Matkailu
Tallinnan viihtyisät viinibaarit
Kuusi kiinnostavaa paikkaa, joissa voi nauttia laatuviineistä ja mukavasta tunnelmasta.
Julkaistu 7.4.2019
Mondo

Viiniä ja mereneläviä: R14

Rotermannin korttelin R14 on Tallinnan viinibaarien tyylikäs tulokas. Asiakkaan apuna on Viron arvostetuin sommelier, Rein ”isoisä” Kasela. Viinien lisäksi kannattaa maistaa välimerellisiä ruokia, etenkin taidolla valmistettuja mereneläviä.

Flammkuchen-etkot: Flämm

Flämm täyttyy arkisin after work -seurueista, viikonloppuisin se on klubeille suuntaavien aloittelupaikka. Ruokalistalla on pizzaa muistuttavia flammkucheneita, joista jokainen sopii tietyn viinin kanssa.

Takkatulen lämmössä: Tiks

Tiks sijaitsee Kalamajan kaupunginosassa vanhassa puutalossa, jossa takkatuli rätisee, musiikki on sopivan hiljaisella ja henkilökunta ystävällistä. Nuorten tallinnalaisten suosima paikka on viikonloppuisin usein täpötäynnä.

Italialaisia alkuviinejä: Pazzo

Viime vuonna avattua Pazzoa pyörittää kolmesti Viron parhaaksi sommelieriksi valittu Ketri Leis, joka tuo viinit maahan pieniltä italialaisilta viinitiloilta. Valikoimassa on paljon alkuviinejä. Pazzo toimii entisen KGB:n päämajan kellaritiloissa.

Paikalliset rakastavat Telliskivessä sijaitsevaa Shvipsiä, ja etenkin viikonloppuisin vapaan pöydän löytäminen voi olla haastavaa.

Edullinen hiprakka: Shvips

Shvips tarkoittaa ”hiprakkaa”, ja sen tavoitteluun tämä Telliskiven luovan keskuksen vieressä sijaitseva baari sopii. Noin 200 viinin valikoima vaihtuu sesongin mukaan ja hinnat ovat edulliset (alkaen 3 euroa lasi).

Viiniä hanasta, tyylillä: Time to Wine

Time to Winessa viini tulee automaatista. Ovella saa kortin, jolla hanat toimivat, ja maksu suoritetaan lähtiessä. Paikka ei silti muistuta risteilyaluksen buffettia. Sisustus on tyylikäs ja henkilökunta asiantuntevaa.

Kommentoi »