Tallinna – parhaat lounaat
Matkailu
Tallinna – parhaat lounaat
Mihin kannattaa istahtaa lounaalle Tallinnassa? Miltä kuulostaisi ihana vegaaniravintola tai venäläisherkkuja mummolamiljöössä?
Julkaistu 25.1.2018
Mondo

Kasvisruuan buumi tekee tulojaan Tallinnaan. Mikk Mägi on suunnannäyttäjä, jonka pitämä vegaani­ravintola V on niin suosittu, että ilman pöytävarausta lounaalle pääsee vain tuurilla.

Ravintolan listalta löytyy vegaanisia ruokia seitan­tacoista kaali–linssipiiraaseen. Nuudelit Mägi valmistaa viljan sijaan kesäkurpitsasta, ja niiden kanssa tarjotaan grillattua avokadoa. Tyrnillä ja timjamilla maustetun alko­holittoman aperitiivin seurana sopii maistella snack-lajitelmaa.

V-ravintolan zucchini­rullat kätkevät uumeniinsa cashewtäytteen, ja savulohen ­korvaa ”porkkala” eli savuporkkana. ­Intensiiviset maut saavat lihansyöjänkin ihastumaan: vegaaniruoka on kaikkea muuta kuin tylsää!

Mainio lounaspaikka on myös Kohvik Babulja. Sen ruusukuvioiset lautaset ja koti­tekoinen raparperimehu ovat kuin entisajan mummolasta. Tarjolla on venäläisherkkuja, joissa ei rasvaa ja rakkautta säästellä. Lounaslistalla on lasagnea sekä kanakeittoa, ja kiireinen lounastaja voi napata mukaansa täytetyn pirožki-piiraan. Palvelu saattaa olla hidasta, mutta se unohtuu, kun saa eteensä karitsalla ja savujuustolla kuorrutetun hapanmaito­blinin. Illan hämärtyessä Babulja muuttuu cocktailbaariksi, jossa paistetaan blinejä. Kylmän ­karkottajaksi voi kokeilla talon hunaja–piparjuurisnapsia.

Umami-ravintola sijaitsee viehättävässä puutalossa, josta löytyy 1940–luvun tunnel­maa. Annoksiin käytetään lähituottajien raaka-­aineita, kuten ruoholla ruokittujen ­härkien lihaa Liivimaalta. Talon oma vehnä­olut sopii kaveriksi vaikka nieriäsashimille sekä wakame-levästä ja selleristä tehdylle salaatille. Linnunpesäksi ristitty jälkiruoka on ihana: rapeaa kataifi-taikinaa, suola­karamellia sekä mustikoita.

Vegan Restoran V, Rataskaevu 12, vonkrahl.ee/vegan,  Kohvik Babulja, Pärnu maantee 2, babulja.ee, Umami, Kadaka tee 141, umamiresto.ee

Kommentoi »