Tallinna – parhaat illalliset
Matkailu
Tallinna – parhaat illalliset
Mistä kannattaa varata pöytä Tallinnassa? Etsimme parhaat illallispaikat.
2.2.2018
 |
Mondo

Talouden nousu näkyy Tallinnan ravintolakulttuurissa: uusia ruokapaikkoja syntyy jatkuvasti. Tuoreimpia on Juur, joka sopii pitkän kaavan illallisista pitäville. Juurin keittiömestari Kaido Metsa on hankkinut kannuksensa Pekka Terävän opissa Suomessa. Menyy luottaa maanläheisiin makuihin sekä luomu­raaka-aineisiin: hirvenliha tulee luottometsästäjältä Saarenmaalta, lampaanpotka Hiiumaalta. Listan kasvis­annos on yrttipiiras, johon Metsa poimii yrtit itse.

”Haluan uudistaa Viron gastronomiaa etsimällä luonnonantimia, joiden ei äkkiseltään uskoisi päätyvän lautaselle”, Metsa kertoo. ”Kotipihastani kerään ketunleipää, ja aion pystyttää kasvihuoneen ravintolan katolle.”

Risottoon hän tuo virolaisuutta vaihtamalla riisin rukiiseen, parmesaanin vuohenjuustoon ja viinin olueen. Ruispuuro saa ­lisämakua suolaan säilöttyjen sitruunoiden liemestä ja päälle sirotellusta sipulinkuoripölystä.

Trendikkäältä Telliskiven alueelta löytyy Kolm Sibulat. Paikkaa pitää kokkikolmikko, jonka mukaan nimi – kolme sipulia – on syntynyt hyväntahtoisesta vitsistä: virolaiset kutsuvat itänaapureitaan sipuleiksi. Sipuli ei kuitenkaan ole ruuissa pääosassa, mutta korianterilla viimeistellään moni annos. ­Kasvissyöjää ilahduttaa täällä savustetusta punajuuresta tehty ceviche hummuksen ja paahdettujen ruislastujen kera.

Fine dining -ravintola Paju Villa on niin hyvä, että sitä varten kannattaa lähteä Tallinnan keskustasta Nõmmen kaupunginosaan. Kesällä avattu Paju Villa on Tuljak- ja NOA-­ravintoloiden pikkusisar. Listalla on ­paljon mereneläviä mutta myös lihaa ja ­kasviksia. Suosittu annos on alkupalojen rapeaan ­kurpitsaleipään kätketty turskanmaksa, joka on hunnutettu parmesaanilla.

Juur, Valukoja 10, restoranjuur.ee, Kolm Sibulat, Telliskivi 2, kolmsibulat.eu, Paju villa, Vabaduse Puiestee 88, pajuvilla.ee

Kommentoi »