Mondo

Tallinna – parhaat aamiaiset

Tallinna – parhaat aamiaiset
Ihania korvapuusteja ja laatukahveja, portugalilaisia pastel de nata -leivonnaisia sekä aamun aloitus jazzin tahtiin. Etsimme Tallinnan ihanimmat aamiaispaikat.
Julkaistu: 24.1.2018

Tallinnan ruokatarjonta on ollut jo kauan monipuolista ja tasokasta, mutta aamiaisten valikoima on ollut melko suppea. Viime aikoina kaupunkiin on kuitenkin tullut paikkoja, joiden aamiaisten laatu ilahduttaa.

Yksi tulokkaista on alkuvuonna avattu Røst, rento kahvila Rotermannin ravintolakorttelissa. Røstin korvapuusteista on nopeasti tullut pieni puheenaihe paikallisten kahvilaharrastajien parissa. ”Ihmiset vaeltavat kanelipulliemme houkuttelemina tänne matkankin takaa”, leipuri Miina Kallas kertoo hymyillen.

Kiireisimpinä päivinä Kallas pyöräyttää tarjolle parisataa pullaa. Suosittuja aamiaisherkkuja ovat myös mukaelmat Portugalin kansallisleivoksesta. Røstissä pastél de nata muuntuu suolaiseksi suupalaksi viikunan, vuohenjuuston ja vaahterasiirapilla ryyditetyn sipulihillon myötä. Kahvilan hapanjuureen leivotut aamiais­voileivät pitävät nälän loitolla pitkään. Leivosten ja leipien hinnat ovat parista eurosta neljään, ja kahvivalikoima vaihtuu päivittäin.

Toinen hyvä paikka on vanhaakaupunkia suojaavan muurin sisään rakennettu Kohvik Sinilind. Se tuntuu virolaisten kahviloiden joukossa iloiselta väriläiskältä. Sisään astuessa tulijaa tervehtivät jazzmusiikki sekä boheemi sisustus retrohuonekaluineen. Sinilindistä saa aamupuuron kahdella eurolla, ja latte kiehautetaan pyydettäessä soijamaitoon. Kahvila tekee myös ­huokeaa lounasta, ja iltaisin soi dj:n soittama musa.

Viron vanhin kahvila Maiasmokk on toimi­nut jo vuodesta 1864 asti ja uhkuu historiallista eleganssia. Arki alkaa kahdeksan viljan puurolla, ja viikonloppuisin nautitaan Maiasmokkin nimikkoaamiaista: paistettuja munia, herkkusieniä sekä savukinkkua.

Røst, Rotermanni 14, rost.ee Kohvik Sinilind, Müürivahe 50., Maiasmokk, Pikk 16, kohvikmaiasmokk.ee

1 kommentti