Tuulilasi

Tällainen on Volvon ensimmäinen sähköauto

Tällainen on Volvon ensimmäinen sähköauto
Keväällä 2016 Volvo julkisti porrasperäisen 40.2 konseptiauton. Myöhemmin samana vuonna Volvo ilmoitti tekevänsä kaikista malleistaan sähköauton. Autocarin mukaan Volvon ensimmäinen täyssähköauto tulee perustumaan juuri 40.2 konseptiin. Se tulee markkinoille vuonna 2019.
Kuvat

Auto tehdään Volvon CMA-alustalle. Volvon tutkimus- ja kehitysjohtaja Henrik Green kertoi, että auton ajosäde yhdellä latauksella tulee olemaan 500 kilometriä, kun konseptiautossa se on 350 kilometriä.

”Tämä etenee nyt sillä tavalla, että päivitämme omia tavoitteitamme joka ikinen kuukausi. Teknologia kehittyy niin nopeasti, että lisäyksiä on tehtävä koko ajan, kehitystyön rajoja on venytettävä vähän väliä. Tällä hetkellä me tähtäämme siis koko ajan liikkuvaan maaliin”, Green sanoi.

Volvo haluaa tarjota asiakkailleen uuteen sähkömalliin erilaisia akkupaketteja ja moottorivaihtoehtoja eli erihintaisia autoja.  

”Tavoitteena on lähestyä laajempaa kuluttajajoukkoa edullisemmilla versioilla ja myös premiur-segmentin asiakkaita voimakkaammilla moottoreilla ja pidemmällä ajosäteellä.”

Volvon ensimmäinen sähköauto on kokonaan oma mallinsa, mutta toinen on todennäköisesti sähköinen XC40.

Julkaistu: 30.1.2018
1 kommentti