Tällainen on Seat Tarraco -katumaasturi − espanjalaisten Kodiaq
Autot ja liikenne
Tällainen on Seat Tarraco -katumaasturi − espanjalaisten Kodiaq
Seat on esitellyt uuden ison katumaasturinsa Tarracon juuri Pariisin autonäyttelyn alla. Atecan yläpuolelle sijoittuva Tarraco on läheistä sukua Skoda Kodiaqille.
Teksti
|
Kuvat
Julkaistu 19.9.2018
Tuulilasi

Vuoden 2019 alussa myyntiin tuleva Tarraco täydentää Seatin katumaasturimalliston Aronan ja Atecan rinnalla. Tarracosta tarjotaan sekä viisipaikkaista että seitsemänpaikkaista versiota.

Seatin uutuus perustuu samalle jatketulle MQB-A-alustalle kuin Kodiaq ja Tiguan. Tarraco pyritään erottamaan Skoda Kodiaqista ja VW Tiguanista mm. sillä, että Tarracosta on haluttu tehdä urheilullinen ajaa muiden Seat-mallien tapaan. Isolle katumaasturille tämän tempun tekeminen ei ole mitenkään helppo tehtävä.

Tarracon moottorit ovat tuttuja VW-konsernin muista malleista. Hinnat alkaen -mallina on 150-heppainen 1.5 TSI. Malliston huipulla on 190-heppainen turbodiesel. Tarjolla on sekä etuveto- että nelivetomallit. Seat myös lupailee lataushybridimallia, jonka pitäisi tulla kahden vuoden sisällä.

Tarraco on 4 735 mm pitkä, ja akseliväli on 2,8 metriä. Viisipaikkaisen mallin tavaratila on perusasennossaan huimat 760 litraa, ja kun penkit on kaadettu, kasvaa tilaa peräti kahteen kuutioon.

Tarraco on tärkeä malli Seatille, koska se paikkaa aukon merkin mallistossa. Se on myös toinen malli Seatilla Alhambran lisäksi, joka tarjoaa seitsemän istumapaikkaa.

Kommentoi »