Eeva

Syksyn herkullisimmat punajuuripihvit

Syksyn herkullisimmat punajuuripihvit

Grillikauden jälkeen tekee mieli keventää. Päivi Storgård paljastaa Eevan lukijoille suosikkikasvisruokansa reseptin.
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Petri Mulari, Johanna Myllymäki
Mainos

Punajuuripihvit 12–14 kpl

  • 800 g punajuuria
  • 1 prk (380/230 g) kikherneitä
  • 2 kananmunaa
  • 200 g fetajuustoa
  • 2 rkl kapriksia
  • ¾ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

Kastike

  • 2 dl kreikkalaista jogurttia
  • 1 limetin mehu
  • kourallinen tuoretta minttua silputtuna
  • ½ tl valkopippuria
  • ripaus suolaa
  • hunajaa maun mukaan

Pese punajuuret. Keitä niitä kuorineen, kunnes ne pehmenevät, eli 30–40 minuuttia. Valuta.

Kuori hieman jäähtyneet punajuuret. Käytä kertakäyttökäsineitä tai taloushansikkaita, niin estät käsien värjääntymisen.

Vaihda monitoimikoneeseen leikkuuterä. Lohko juurekset kulhoon ja silppua, kunnes punajuuret ovat hienontuneet.

Valuta kikherneet siivilässä ja huuhtele ne kylmällä juoksevalla vedellä. Kumoa herneet punajuurien sekaan. Soseuta, mutta jätä massaan vähän purutuntumaa.

Kaada punajuuri-kikherneseos toiseen kulhoon ja sekoita joukkoon munat. Murskaa mukaan fetajuusto ja lisää kaprikset. Mausta suolalla ja pippurilla ja muotoile lusikalla pihvejä leivinpaperin päälle uunipellille.

Paista 180 asteessa 30–45 minuuttia pihvien paksuudesta riippuen.

Tee pihvien kypsyessä kastike. Sekoita jogurttiin limettimehu, silputtu minttu, valkopippuri ja suola. Makeuta halutessasi hunajalla. Tarkista maku maistamalla.

Tarjoa punajuuripihvit jogurttikastikkeen ja vihreän versosalaatin kera.

Päivi Storgård suosii mieluiten lähellä tuotettuja luomukasviksia.
Julkaistu: 15.8.2018