Terapian ja iän myötä Susanna Laine ei enää vello pettymyksissä: ”Turvallinen parisuhde vahvistaa itsetuntoani”
Henkilöt
Terapian ja iän myötä Susanna Laine ei enää vello pettymyksissä: ”Turvallinen parisuhde vahvistaa itsetuntoani”
Susanna Laine on juontaja, näyttelijä ja toimittaja, joka aloitti uransa mallina. Etenkin nuorempana hän kärsi kuitenkin heikosta itsetunnosta.
7.6.2022
 |
Apu

Susanna Laine nähtiin suositun Puoli ­seitsemän -ohjelman juontajana vuosien ajan melkein päivittäin. Intensiivinen työ muiden projektien ohella vaati veronsa, ja Laine on kertonut avoimesti kamppailleensa muun muassa uupumuksen kanssa. Aikaa on nyt vapautunut muulle. Uusin hanke on Terhi Ketola-Huttusen kanssa tehty kirja itsetunnosta.

– Mietimme, mikä on auttanut molempia eteenpäin elämässä ja sysännyt kohti unelmia. Silloin teemaksi valikoitui itsetunto.

Mallina uransa aloittanut Susanna kertoo kärsineensä etenkin nuorempana heikosta itsetunnosta.

– Tällä hetkellä minulla on hyvä itsetunto, mutta sehän horjuu suuntaan tai toiseen sen mukaan mitä elämässä tapahtuu. Ehkä se on stabiloitunut tässä viime vuosien aikana. Siihen on auttanut hyvät ihmissuhteet ja terapia, jossa olen käynyt käsittelemässä asioita. Silti itsetunto on heiveröinen juttu, eihän kukaan ole vahva kaikessa koko ajan.

Yksi syy Susannan parempaan itsetuntoon voi olla myös räppäri, johon juontaja on yhdistetty.

– Totta kai turvallisessa parisuhteessa oleminen vahvistaa itsetuntoa. Mutta pelkästään rakastuminen ei sitä välttämättä lisää, vaan ainakin omalla kohdallani nimenomaan turvan tunne.

Terapian ja iän myötä Susanna on myös oppinut palautumaan pettymyksistä entistä nopeammin.

– Jos tulee vastoinkäymisiä, olen löytänyt keinoja nousta alhosta. Kun mokasin nuorempana, luovutin ja jäin pitkäksi aikaa vellomaan tunteisiin ja huonommuuden syövereihin.

Hän on työskennellyt tunteidensa tunnistamiseksi.

– Monesti piilotamme ei-toivottuja tunteita, kuten häpeää tai mustasukkaisuutta. Ne olisi helpompaa sivuuttaa kuin kohdata. Esimerkiksi häpeä estää tekemästä asioita, vaikka se on normaali tunne.

  • Epätäydellisen naisen itsetunto (Otava) kirjana ja äänikirjana kaupoissa.

Kommentoi »