Tuulilasi

Suosittu VW:n malli ei myy toivotulla tavalla − tuotanto keskeytetään hetkeksi

3

VW joutuu pysäyttämään Passatin tuotannon useammaksi päiväksi helmikuussa, koska auton kysyntä ei ole toivotunlaista, kertoo Automotive News Europe.
Teksti Max Lange
Kuvat Timo Villanen, TL-kuva-arkisto

VW:n edustajan mukaan Passatin tuotanto keskeytetään Emdenin tehtailla 16.-17. sekä 21. helmikuuta, kertoo Automotive News Europe. VW:n edustajan mukaan Passatin kysynnässä on ongelmia Venäjällä, Isossa-Britanniassa ja Turkissa. On myös mahdollista, että lisää katkoksia tulee ennen pääsisäistä.

Emdenin tehdas on yksi VW:n suurimpia Saksassa ja se työllistää peräti 9 000 henkilöä. Edellisen kerran Emdenin tuotanto keskeytyi vuoden 2016 kesällä, jolloin katkos johtui puuttuvista osista. VW:n alihankkija ei tuolloin suostunut toimittamaan osia tehtaalle.

Suomessa Passat on myynyt varsin hyvin, sillä se oli vuonna 2016 Suomen kahdeksanneksi myydyin automalli 2 854 autolla. Vuoteen 2015 verrattuna malli otti kuitenkin melkein 20 prosenttia takapakkia, kertovat Autoalan tiedotuskeskuksen tilastot. Luokassaan Passatin edellä oli Toyota Avensis.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90. 

Julkaistu: 26.1.2017