Tuulilasi

Suomessa tämän Renaultin saa vain pakuna – Euroopassa 7-paikkaisena tila-autona


Suomessa Renault Kangoota myydään nykyään vain tavara-autona, mutta Euroopan mallistosta löytyy 38,4 senttimetrillä kasvatettu 7-paikkainen henkilöautoversio: Grand Kangoo.
Kuvat AMS, Hans-Dieter Seufert

Mitä isät oppivat perhekeskusteluista: matkatavaroita ei voi koskaan olla liikaa, mutta tavaratila voi olla aivan liian pieni. Renault ratkaisee ongelman tarjoamalla tila-autostaan kahta eri pituusversiota. Tällä kertaa venytyksen kohteena on ollut Kangoo, johon on tehty 38,4 senttimetriä lisää tavaratilaa. Auton kokonaispituus on nyt 4,69 metriä.

Kangoo hyödyntää laatikkomaisen tilansa tehokkaasti ja täyttää tavaratilansa taitettavilla penkeillä, joissa aikuisetkin voivat matkustaa jopa pidempiä matkoja. Jos kyseiset istuimet poistetaan – prosessi, joka todennäköisemmin onnistuu helpommin vahingossa kuin ohjeiden avulla – mahtuu tavaratilaan 750 litraa. Toisen penkkirivin poiston jälkeen litroja kertyy 4 600.

Grand Kangoohon on tarjolla rotevan äänen ja energisen temperamentin omaava 1,5-litrainen diesel. Pitkästä raidevälistä (3,08 m) johtuen meno on erittäin vakaata maantiellä, mutta kömpelöä parkkihalleissa.

Julkaistu: 5.10.2013