Tuulilasi

Suomalaiset autokerhot – Volvo sopii kaikille


Taloudellinen, tilava ja turvallinen - mitäpä muutakaan alkujaan ruotsalainen auto olisi. Ati Airo Suomen Volvokerhosta vastasi kysymyksiimme matkallaan Ruotsista käsin, kuten vannoutuneen harrastajan sopii.
Kuvat TL-kuva-arkisto, Volvo

1. Miksi Volvo? 

Miksipä ei? Volvo on hyvä ja luotettava auto niin arkikäyttöön kuin harrasteautoksikin.  Volvoa ei vaivaa korroosio yhtä paljon kuin muuta vanhempaa kalustoa ja veteraanikalustoa voikin pitää jopa käyttöautoina. Esimerkiksi Volvo Amazon on ollut hyvin aikaansa edellä.

Oma Volvo-harrastuskeni on tullut minulle luonnostaan – Volvot ovat olleet aina läsnä. 

2. Mitä Suomen Volvokerhossa tehdään?

Kerhossa on monenlaista yhteisöllistä toimintaa, suurimpana vuosittaiset kokoontumisajot.

3. Mikä kerhotoiminnassanne on parasta?

Mielestäni kerhotoiminnassa on parasta samanhenkinen yhteisö ja se, että näkee Volvo-kalustoa laidasta laitaan kokoontumisissa.

4. Miten kerhoon pääsee mukaan?

Kerhoon pääsee mukaan kaikki halukkaat, omistaa Volvon tai ei.

5. Mitä jokaisen tulisi tietää Volvosta?

1980-luvun Volvot eivät kuluta niin paljon kuin yleensä luullaan. Kahdeksan litran kulutuksiin pääsee 240 kaasarifarmarillakin. Kun otetaan huomioon turvallisuus ja kuljetuskapasiteetti, niin ei ole juuri parempaa kokonaistaloudellista ratkaisua kesäautoksi. 

6. Alfa Romeo Entusiasti Finlandesa Ry:n Petteri Piipponen esitti teille kysymyksen: Onko Volvoilla kansainvälisiä kokoontumisia, jonne Volvojen parhaimmisto eri vuosikymmeniltä kokoontuu?

Virallista kokoontumista ei ole, mutta Ruotsissa vuosittain järjestettävä VROM – Volvo Rendezvous & Owners Meeting kokoaa yhteen innokkaat harrastajat ja tapahtumassa on yleensä esillä lähes kaikki parhaimmat Volvot.

Suomen Volvokerho, viralliselta nimeltään PV-kerho ry., on perustettu vuonna 1976.

Lisää tietoa Volvoista ja volvokerholaisista löydät heidän kotisivuiltaan.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 30.7.2014