Ensityypit: Skoda Karoq 1.5 Style – Ronskimpi ote
Autot ja liikenne
Ensityypit: Skoda Karoq 1.5 Style – Ronskimpi ote
Skoda Karoqin ensimmäisen sukupolven puolivälipäivitys on kevyt mutta tervetullut etenkin moottoreiden osalta.
Julkaistu 22.6.2022
Tuulilasi

Skoda Karoq on tšekkimerkin järkevän kokoinen monikäyttöauto, jossa monia perinteisen farmariauton, SUV:in ja tila-auton parhaita ominaisuuksia on saatu pätevästi yhdistettyä. Tänä päivänä Karoq on jo noin viisivuotias, joten on aika pienelle päivitykselle.

Kilpailu kompaktien SUV-mallien keskuudessa on tiukkaa. Ensimmäisen Karoqin muotoilua saattoi luonnehtia jopa karskiksi. Ja uudistettuun Karoqiin luodaan entistäkin ronskimpaa ilmettä uusittujen etu- takahelmojen, kuusikulmaisen etumaskin, uusien ajo- ja takavalojen sekä kattospoilerin avulla. Ajovaloiksi voi nyt saada myös matriisi-ledit. Lisäksi moottorit menevät uusiksi, ja malliversioksi saadaan uutuus SportLine. Samalla Scout-malliversio jää pois.

Tilankäyttö on Karoqissa totutusti pätevää. Auto tarjoaa kunnon tilat neljälle aikuiselle, ja pienin sovitteluin kolmekin keskikokoista matkustajaa voi istuttaa takapenkille. Faceliftissä sisätilojen muutokset ovat vähäisiä. Muotia seurataan esimerkiksi valinnaisen Eco-verhoilun avulla. Siinä istuinverhoilu on valmistettu kierrätetyistä PET-muovipulloista, ja materiaalissa kerrotaan olevan nahkamaisia ominaisuuksia.

Karoqin ohjaamo on perustoimiva, eikä suuria muutoksia ole tarvinnut tehdä.

Päivitetyn Karoqin varustelu alkaa suoraan Ambition-tasolta. Seuraava varustetaso on Style, ja sitä seuraa uutuutena SportLine. SportLinessa vakiona tuleva kangasverhoilu on erityisen hyvin hengittävää. Lisävarusteena tarjolle tulevat muun muassa kolmialueilmastointi ja etuistuinten sähkösäädöt muistein.

Voimalinjatekniikan suhteen uusittu Karoq saa nyt vihdoin nokalleen VW-konsernin tuoreet EVO-moottoriversiot. Tutut bensiinipuurtajat ovat 1,0-litrainen TSI EVO (110 hv), 1,5-litrainen TSI EVO (150 hv) ja 2,0-litrainen TSI EVO (190 hv); TDI EVO -dieselit ovat 2,0-litraisia (116 ja 150 hv). Vaihteisto Karoqissa on joko kuusiportainen manuaali tai seitsemänportainen DSG. Nelivetoversiot saa 2,0-litraisten voimanlähteiden yhteyteen, ja ne ovat aina automaatteja.

Karoq on ajo-ominaisuuksiltaan edelleen perusvarma tuttavuus. Matka-ajossa auto etenee vakaasti ja junamaisella leppoisuudella. Ohjaustuntuma on hyvä, ja jo 150-heppaisessa bensiini-Evossa riittää voimaa sen verran hyvin, että ajaminen tuntuu kevyeltä. Sisämelutaso pysyy ainakin sileällä asvaltilla hyvin kurissa. Ensimmäiset autot ovat juuri saapuneet Suomeen.

Skoda Karoq 1.5 Style

 • Moottori Rivi-4, turbo
 • Iskutilavuus 1 498 cm3
 • Teho 110 kW (150 hv) Vääntö 250 Nm
 • Voimansiirto Etuveto
 • 0−100 km/h 8,8 s
 • Huippunopeus 211 km/h
 • Yhd. EU-kulutus 6,1 l/100 km
 • CO2-päästöt 139 g/km
 • Mitat Pituus 4 384 mm, leveys 1 841 mm, korkeus 1 608 mm, akseliväli 2 630 mm, tavaratila 521–1630 l, tankki 55 l
 • Omamassa 1617 kg
 • Hinta Koeajettu auto vakiovarustein: 35 881 €, mallisto alkaen: 29 102 €

Kenelle?

Kenellepä ei? Karoq voisi olla järkihintaisen perheauton perikuva, jos hakusessa on SUV-tyyppinen peruskulkine. Voimalinjavaihtoehdot ovat perinteisiä, joten helppoutta on tarjolla.

Kommentoi »