Škoda Enyaq RS IV – Sähköauto, jossa on paketti kunnossa
Ensityypit
Škoda Enyaq RS IV – Sähköauto, jossa on paketti kunnossa
Škoda Enyaq Coupe RS IV saa nyt rinnalleen konservatiivisemmin muotoillun sisarmallin Enyaq RS:n.
1Kommenttia
Julkaistu 17.4.2023
Tuulilasi

Peruskorinen Enyaq RS iV tarjoaa Coupen tapaan väljän matkustamon, mutta niukasti isomman tavaratilan. Peräkärryn vetokyky on RS-Enyaqissa 1200 kiloa.

Coupea kulmikkaampi korin muoto syö parikymmentä kilometriä toimintamatkasta, yli 500 kilometriä tällekin korimallille silti luvataan.

Škoda Enyaq RS on aina erittäin hyvin varusteltu niin Coupena kuin peruskorisenakin. Edessä istutaan hyvin sivutuetuilla RS-urheiluistuimilla ja alla rullaavat isot 20-tuumaiset pyörät. Matrix-ledvalot ovat aina vakiovarusteina.

RS:n erikoisuutena on vakiovarusteinen, valaistu Crystal Face -etusäleikkö.

Teknisesti peruskorinen Enyaq RS ei poikkea Coupesta. Enyaq RS:ssä on sähkömoottorit edessä ja takana, ja se on nelivetoinen. Voimalinja tarjoaa 300 hv:n yhteistehon ja 460 newtonmetrin vääntömomentin. Tämä kyllä riittää.

Enyaq RS iV kiihtyy virkeästi: nollasta sataan 6,5 sekunnissa, joten Enyaq RS puolustaa hyvin paikkaansa Skodan RS-mallien joukossa. Erotuksena vastaaviin polttomoottoriautoihin Enyaq kiihtyy lähes lineaarisen tasaisesti ja eleettömästi. Vain kello paljastaa, että hyvin kiihtyy.

Huippunopeuksilla ei ole nykypäivänä suurta merkitystä, mutta RS kulkee parhaimmillaan 180 kilometriä tunnissa nopeutta, kun Enyaqin perusmallit tyytyvät 160 kilometriin tunnissa.

Ohjaamo on tyylikäs ja noudattelee Škodan nykylinjaa.

Enyaq on ajoltaan pikemminkin mukava kuin urheilullinen – huolimatta sentillä madalletusta Sport-alustasta. RS:n luonne kaivautuu parhaiten esiin, jos ruksaa mukaan Ultra-varustepaketin, johon sisältyy säätyvä iskunvaimennus.

Koeajoautossa ei ollut säätyvää iskunvaimennusta DCC:tä. Pääsin kuitenkin kokeilemaan Enyaq RS Coupeta, jossa oli myös tämä DCC. Ero oli huomattava verrattuna RS:n tavalliseen Sport-jousitukseen. Kun DCC:n sääti tiukimpaan asentoon, niin ote muuttui tanakaksi ja kallistelut vähenivät. Ilman muuta DCC kannattaa autoon ottaa, jos vain kukkaro kestää.

Enyaqin akuston nettokapasiteetti on 77 kilowattituntia. Toimintamatka venyy parhaimmillaan hieman yli 500 kilometriin ja jää parikymmentä kilometriä RS Coupen toimintamatkasta.

Akkua voi ladata 135 kilowatin latausteholla ja tehtaan mukaan 100 kilometrin matkan verran energiaa pystytään lataamaan jopa kuudessa minuutissa. Auton oma laturi tarjoaa 11 kilowatin latausmahdollisuuden kotilaturista.

Škoda Enyaq RS IV

  • Moottori Kaksi sähkömoottoria
  • Teho/vääntö 220 kW (300 hv)/460 Nm
  • Voimansiirto Neliveto, automaatti 0−100 km/h 6,5 s
  • Huippunopeus 180 km/h
  • Akkukapasiteetti 77 kWh (netto) lataus ac/dc 11 kW (3-vaihe) / 135 kW
  • Yhd. EU-kulutus 16,9-17,8 kWh/100 km
  • Wltp-toimintamatka 496 km
  • Mitat Pituus 4653 mm, leveys 1879 mm, korkeus 1605 mm, akseliväli 2768 mm, tavaratila 585 l
  • Omamassa 2 258 kg - 2 395 kg
  • Hinta Koeajettu auto vakiovarustein 63 165 €, mallisto alkaen: 49 595 €

Kenelle?

Enyaq RS pitää sisällään kaksi eri autoa. Sen tilankäyttö ja järkevyys sopivat hyvin lapsiperheelle, mutta RS tyydyttää myös urheilullisesta autosta pitävän autonostajan tarpeet.

1 kommentti