Tuulilasi

Seuraavan sukupolven Golfista ei enää sähköversiota − Golfin rinnalle erillinen sähköautomalliSeuraavan sukupolven Golfista ei enää sähköversiota − Golfin rinnalle erillinen sähköautomalli

VW:n myyntijohtaja Jürgen Stackmann on kertonut, että seuraavan sukupolven Golfin rinnalle tuodaan I.D. sähköautomalli. Sen sijaan e-Golf-malli jäisi kokonaan mallistosta pois.
Teksti Max Lange
Kuvat VW

Kahdeksannen sukupolven tuodaan markkinoille vuoden 2020 aikana, mutta noin kuukausi sen perään aiotaan julkistaa myös I.D.-sähköauto. VW aikoo siis tuoda markkinoille samaan aikaan kaksi samaan autoluokkaan kuuluvaa itsenäistä automallia: toinen perinteinen polttomoottori-Golf ja toinen oma sähköautomallinsa.

Täysin itsenäinen sähköautoksi suunniteltu malli tarkoittaa tietenkin myös sitä, että Golfista ei enää tehdä jatkossa erillistä e-Golf-mallia. Sähköauton akuston paketoiminen polttomoottoriauton kuoriin ei ole tilankäytön kannalta kaikista järkevintä. I.D.-malliin voidaan paketoida paljon suurempi akusto kuin e-Golfin ikinä voitaisiin laittaa.

Tulevasta kahdeksannen sukupolven Golfista tullaan toki tarjoamaan bensiini-, diesel- ja lataushybridiversiota. Sähköautomalli joudutaan hinnoittelemaan hieman kalliimmaksi kuin perus-Golfit, mutta sähköauton hinta aiotaan kuitenkin asettaa vastaavan diesel-Golfin tasolle.

Lähde: Drive

Julkaistu: 25.9.2017