Seatin uudet Ibiza ja Arona saivat hinnat - jälleenmyyjille jo kesällä
Autot ja liikenne
Seatin uudet Ibiza ja Arona saivat hinnat - jälleenmyyjille jo kesällä
Seat on uudistanut menestyksekkäät Ibiza ja Arona -mallinsa. Ibiza on ollut brändin tukipilari aina vuodesta 1984 saakka, jolloin se esiteltiin ensimmäisen kerran yleisölle. Lähes kuuden miljoonan myydyn kappaleen jälkeen, se on edelleen Seatin suosituin malli. Arona puolestaan esiteltiin vuonna 2017 ja sen jälkeen sitä on myyty jo yli 350 000 kappaletta ja se on ottanut asemansa yhtenä Seat-malliston tukipilareista.
Julkaistu 24.6.2021
Tuulilasi

Molempien mallien tutut ominaisuudet ovat yhä tallella, mutta paljon on myös uudistettu: uusi raikas ulkonäkö ja sisustus, täydellinen liitettävyys, edistyneet turvallisuusominaisuudet sekä parantunut ajomukavuus ja taloudellisuus.

Seat Ibiza

Uudistunut Ibiza on aikaisempaa digitaalisempi, siinä on enemmän toiminnallisuuksia ja sisätiloja on uudistettu. Nämä kaikki on saatu aikaan uuden muotokielen, liitettävyyspalveluiden ja uuden teknologian sekä hienostuneempien materiaalien ansiosta. Tähän lisätään vielä uutta valoteknologiaa ja uusimman sukupolven infotainment-järjestelmä sekä uusia kuljettajaa avustavia järjestelmiä.

Uudistunut Ibiza on saatavana neljällä eri moottorilla: kolme bensiinimoottoria teholuokissa 70-110 kW (95-150 hv) ja yksi kaasuhybridi teholuokassa 66 kW (90 hv). Kaasuhybridi on varustettu aina manuaalivaihteistolla ja bensiinimoottoriversiot ovat saatavilla joko manuaalivaihteistolla tai DSG-automaattivaihteistolla varustettuna.

Varustelutasoja on valittavissa kaksi: Style ja FR. Tavaratilaa löytyy 355 litraa, mikä on yksi luokkansa parhaimmista.

Seat Arona

Uudistuneen Aronan moottorivalikoimassa on yksi suorasuihkutusteknologialla varustettu 1,0-litrainen 81 kW (110 hv) EcoTSI-bensiinimoottori sekä isompi 1,5-litrainen 110 kW (150 hv) TSI-bensiinimoottori.

Pienempitehoisen moottorin voi yhdistää joko manuaali- tai DSG-automaattivaihteistoon, isompitehoinen moottori on saatavilla vain DSG-automaattivaihteistolla varustettuna. Lisäksi saatavilla on kaasuhybridiversio, jonka 1,0-litran moottori tarjoaa tehoa 66 kW (90 hv) ja vääntöä 160 Nm, ja se on yhdistetty kuusivaihteiseen manuaalivaihteistoon.

Varustelutasoja on valittavissa kolme: Style ja FR sekä uutena Xperience. Ulkovärivaihtoehtoja on tarjolla kymmenen, joista kolme on täysin uusia: Dark Camouflage, Sapphire Blue ja Asphalt Blue. Lisäksi asiakas voi valita katon kolmesta eri kontrastivärivaihtoehdosta. Tavaratilaa uudistuneessa Aronassa on 400 litraa. Monikäyttöisyyttä tuo myös kahteen eri tasoon asetettava tavaratilan lattia ja kiinnityskoukut, joilla tavarat on helppo kiinnittää paikoilleen.

Varusteet

Molemmissa uutuuksissa on nyt vakiovarusteena mm. täys-led-ajovalot. Ohjaamossa on myös aiempaa suurempi infotainment-järjestelmä ja uusi ergonomisemmin suunniteltu nahkaverhoiltu monitoimiohjauspyörä sekä valaistut ilmastoinnin suuttimet. Valikoimassa on myös uusia vannevaihtoehtoja. Muotoiluyksityiskohtana molempien mallien mallinimet on nyt kirjoitettu kaunokirjoituksella.

Ibizan ohjaamo

Ibiza ja Arona ovat saaneet myös uusia liitettävyyspalveluita: Android Auton ja Apple CarPlay:n langaton älypuhelinliitäntä Seat Connect -järjestelmän kautta sekä uusi isompi 8,25” (vakiovaruste) tai lisävarusteinen 9,2” infotainment-järjestelmän näyttö. Kuljettajan edessä sijaitsee Digital Cockpit -mittaristo, jonka näytön koko on 10,25”. Kaksi C USB -liitintä helpottavat älylaitteiden latausta. Saatavilla on myös uusia kuljettajaa avustavia järjestelmiä kuten Traffic Jam -ruuhkavustin, Lane Assist -kaistanpitoavustin, Side Assist -kaistanvaihtoavustin ja liikennemerkkien tunnistus sekä kaukovaloautomatiikka. Aronan Xperience ja FR-varustelutasoissa vakiovarusteisiin kuuluu nyt puolestaan myös ACC mukautuva vakionopeudensäädin.

Aronan ohjaamo

Seat Connect -palveluissa on sisäänrakennettu eSIM-kortti. Älypuhelimeen ladattava Seat Connect -sovellus puolestaan avaa etäpalveluillaan täysin uudenlaisen mahdollisuuksien maailman. Käyttäjät pääsevät autonsa tietoihin myös etänä: ajotiedot, pysäköinnin paikkatieto, ajoneuvon tiedot mukaan lukien ovien ja valojen tila, nopeustiedot. Lisäksi molempien mallien takuu on 5 vuotta / 100 000 km.

Ensimmäiset uudistuneet Ibizat ja Aronat saapuvat Suomen jälleenmyyjille kesän aikana.

• SEAT Ibizan hinnat alkaen 18 995,99 euroa (SEAT Ibiza 1,0 TGI Style)

• SEAT Aronan hinnat alkaen 21 990,67 euroa (SEAT Arona 1,0 EcoTSI 110 Style)

Kommentoi »