Tuulilasi

Seatilta kaksi uutta täyssähköautoa vuoteen 2025 mennessä - hinta ei päätä huimaa

Seatilta kaksi uutta täyssähköautoa vuoteen 2025 mennessä - hinta ei päätä huimaa
Seat lanseeraa pienemmän kokoluokan täyssähköauton vuonna 2025. Saavuttaakseen Green Deal -sopimuksen tavoitteet ja tarjotakseen täyssähköauton yhä suuremmalle määrälle asiakkaita yritys tuo markkinoille erityisesti kaupunkialueille sopivan täyssähköauton, jonka alkaen hinta sijoittuu noin 20-25 000 euron luokkaan. Tulevan täyssähköauton valmistuspaikkakunta ja brändinimi ilmoitetaan myöhemmin.
Julkaistu: 24.3.2021

Seat tähtää täyssähköautojen valmistukseen Espanjassa mutta samalla se myös ottaa tämän projektin johtajuuden Volkswagen-konsernissa.

”Suunnitelmamme on muuttaa eteläisen Euroopan ainutlaatuisin tutkimuskeskuksemme ja keskeinen tutkimus- ja kehitysvalttimme koko alueella. Uskomme sen olevan vastuullamme viedessämme Espanjaa kohti sähköistymistä. 70 vuotta sitten laitoimme maamme pyörien päälle, nyt tavoitteemme on sähköistää autoilu Espanjassa”, sanoi Seatin ja Cupran toimitusjohtaja Wayne Griffiths.

Erityisesti kaupunkialueille suunniteltu täyssähköauto lisätään mallistoon vuonna 2025 ja se on suuri projekti potentiaalisen volyymin määrässä mitattuna. Auto edustaa tärkeää mittapaalua kohti yhä kestävämpää liikkumista ja ilmastonmuutosta taistelemista vastaan. Uuden täyssähköauton tavoitteena on olla myös Espanjan autoteollisuuden muutoksen ajuri.

“Haluamme valmistaa täyssähköautoja Espanjassa vuodesta 2025 alkaen. Tavoitteenamme on valmistaa yli 500 000 pienemmän kokoluokan täyssähköautoa vuodessa Martorellin tehtaallamme, sisältäen valmistusta myös Volkswagen-konsernin muille brändeille, mutta tarvitsemme siihen selkeän sitoumuksen Euroopan komissiolta ja tukea Espanjan hallitukselta”, sanoo Wayne Griffiths.

Cupra Tavascan – unelma, josta tuli totta

Seatin yhtiökokouksessa ilmoitettiin myös, että Cupra-brändin uusi täyssähköauto Cupra Tavascan saapuu markkinoille vuonna 2024. Tavascan on brändin toinen täyssähköinen malli, seuraten tämän vuoden loppupuolella markkinoille saapuvaa Cupra Bornia.

Cupra Born

“Unelmastamme tuli totta: Cupra Tavascan -konseptiauto muuttuu oikeaksi malliksi. Volkswagen-konsernin MEB-alustarakenteelle perustuva täyssähköauto suunnitellaan ja kehitetään Barcelonassa ja se saapuu Euroopan ja valtamerentakaisille markkinoille vuonna 2024”, selittää Griffiths.

Cupra Tavascan

Vahva yritys – kaksi itsenäistä brändiä

“Pääkeinot saavuttaa kannattavuus vuonna 2021 on ladattavien hybridien tarjonnan kasvattaminen ja täyssähköisen Cupra Bornin lanseeraus – näiden avulla pystymme saavuttamaan myös CO2-tavoitteet. Tämän lisäksi kiinnitämme erityistä huomiota yleiskustannustemme vähentämiseen ja liikevaihdon ja tuloksen johtamiseen, keskittymällä tärkeimpiin markkina-alueisiin ja kanaviin”, lisää Griffiths.

Cupra oli 2020 yksi harvoista brändeistä, joka pystyi kasvamaan Euroopassa koronapandemian vaikeuttaessa autoteollisuuden toimintaa. Cupra myi 27 400 autoa vuonna 2020, yli 11 % enemmän kuin edellisenä vuonna. Vuodesta 2018 lähtien brändin automalleja on myyty jo yli 70 000 kappaletta.

Kahden brändin ansiosta yritys on vahvempi ja laajentuvan malliston ansiosta sillä on yhä paremmat edellytykset palata voittojen tielle. Tänä vuonna Cupra Formentor on avainasemassa ja sen osuus tulee olemaan noin 50 % koko brändin myynnistä. Puolet tästä puolestaan tulee ladattavista hybridiversioista. Seatin Ibiza ja Arona saapuvat markkinoille tänä vuonna päivitettyinä versioina.

Tämän lisäksi Seat ja Cupra laajentavat mallistonsa ladattavien hybridien tarjontaa. Ladattava hybridi on nyt saatavilla kuuteen malliin: Seatin Leon, Leon Sportstourer ja Tarraco sekä Cupran Leon, Leon Sportstourer ja Formentor. Tänä vuonna lanseerataan myös Cupran ensimmäinen täyssähköauto Born.

Katso jutun alta video Cupra Tavascanista.

1 kommentti