Tuulilasi

Seat Tarracon lataushybridi pian Suomessa

Seat Tarracon lataushybridi pian Suomessa
Seat laajensi Tarracon taloudellisuutta lisäämällä Tarraco e-HYBRID -ladattavan hybridin mallistoon. Tarracon ladattava hybridi on osoitus Seatin sähköistymisstrategian etenemisestä. Sekä Seat- että Cupra-brändeilllä on tällä hetkellä mallistossaan yhteensä kuusi täyssähköauto- ja ladattavaa hybridimallia.
Julkaistu: 2.2.2021

Suomessa Tarraco e-HYBRIDin on nyt alkanut ja se on saatavilla kahtena eri varusteluversiona: Xcellence Launch Edition ja FR Launch Edition. Molemmat versiot ovat aina 5-paikkaisia. Xcellence-varustelutason hinnat alkavat 42 396,15 eurosta ja FR-varustelutason puolestaan 44 394,26 eurosta. Maaliskuun loppuun saakka molempiin varusteluversioihin saa nopean tilaajan 1 000 euron hankintatuen.

Tarraco e-HYBRID on 4 735mm pitkä ja 1 839mm leveä tarjoten väljät tilat jopa viidelle aikuiselle. Tavaratilaa on yli 610 litraa. Auto on yksi markkinoiden tilavammista ladattavista hybrideistä. Tehdaslisävarusteena on tilattavissa myös sähköisesti esiin vapautettava vetokoukku – Tarraco e-HYBRID:n vetomassat ovat 750 kg (jarruton) ja 1800 kg (jarrullinen).

Vakiovarustukseen kuuluvat mm. digitaalinen mittaristo Seat Digital Cockpit, navigointijärjestelmä 8” värikosketusnäytöllä, sähkökäyttöinen seisontalämmitys- ja jäähdytys, lämmitettävät 2. istuinrivin reunapaikat, progressiivinen ohjaus, mukautuva vakionopeudensäädin ACC, sähkökäyttöinen takaluukku handsfree-toiminnolla ja täys-led-ajo- ja -takavalot. Vakiovarusteita ovat myös Kessy – avaimeton keskuslukitus ja käynnistys, peruutuskamera, liikennemerkkien tunnistus ja urheilulliset mukavuusistuimet sekä 19” kevytmetallivanteet. FR-varustelutasossa on edellisten lisäksi/sijalla urheilulliset etuistuimet, sähkötoiminen kuljettajan istuin muistitoiminnolla sekä mukautuva alustansäätö DCC.

Seat Connect -sovelluksen avulla kuljettaja pääsee näkemään auton tietoja ja pystyy hallinnoimaan vaikka latausta ja ilmastointia. Full Link -järjestelmän avulla käyttäjät saavat yhdistettyä sekä Android Auton että Apple CarPlay:n toiminnot autoon.

Kuljettajaa avustavista järjestelmistä vakiovarusteina ovat mm. Front Assist -ympäristönvalvontajärjestelmä hätäjarrutustoiminnolla ja Lane Assist -kaistanpitoavustin. Lisävarusteena saatavilla on mm. turvallisuuspaketti XL, joka sisältää vakiovarusteiden lisäksi kaukovaloavustimen, Side Assist -kaistanvaihtoavustimen, Pre-crash Assist ja Rollover -ennakoivan turvajärjestelmän, Traffic Jam Assist -ruuhka-avustimen, Emergency Assist -hätätilanneavustimen sekä lämmitettävän ohjauspyörän.

Tarracon ladattavassa hybridiversiossa 1,4-litrainen 110 kW:n (150 hv) TSI-bensiinimoottori on yhdistetty 86 kW:n (117 hv) sähkömoottoriin, 13 kWh:n litiumioniakkuun ja kuusivaihteiseen DSG-automaattivaihteistoon: yhdistelmä tarjoaa tehoa 180 kW (245 hv) ja vääntöä 400 Nm. Seatin lippulaivamalli tarjoaa toimintamatkaa pelkällä sähköllä jopa 48 km (WLTP). Auto saavuttaa maksiminopeuden 205 km/h ja kiihtyy 0–100 km/h 7,5 sekunnissa. Huomioitavaa on myös alhaiset CO2-päästöt: Suomi-varustelulla 41-44 g/km (WLTP).

Tarraco e-HYBRID mahdollistaa ajon kaupungissa paikallisesti päästöttömästi. Sähkömoottoria käytetään myös polttomoottorin apuna, kun tarvitaan lisää suorituskykyä. Pidempiä matkoja ajettaessa Tarraco tarjoaa mahdollisuuden käyttää sekä sähkö- että bensiinimoottoria. Tarraco e-HYBRID käynnistyy aina vain sähköä käyttävään e-Mode-ajotilaan (mikäli akussa on tarpeeksi virtaa ja sääolosuhteet/lämpötilat sen sallivat).

Ajotila vaihtuu automaattisesti hybridi-ajotilaksi mikäli akun energiataso tippuu alle ennalta määrätyn tason tai nopeus ylittää 140 km/h. Hybridi-ajotilassa kuljettaja voi pitää sen hetkisen lataustason, lisätä tai vähentää sitä etukäteen määrättyyn tasoon saakka. Eri ajotiloja (e-Mode-ajotila, automaattinen hybridi-ajotila, manuaalinen hybridi-ajotila) voidaan säätää infotainment-järjestelmän kautta. Lisäksi autossa on kaksi erillistä pikapainiketta – e-Mode ja s-Boost. Kun akku tyhjenee, ajotila vaihtuu automaattisesti Hybridi-ajotilaan. Kun akku tarvitsee latausta, se voidaan tehdä kolmessa ja puolessa tunnissa käyttämällä latauslaitetta (3,6 kW) tai 230V:n kotilatauspistokkeesta noin 7 tunnissa.

Ensimmäiset Tarraco e-HYBRID -ladattavat hybridit saapuvat jälleenmyyjille maaliskuussa ja asiakastoimitukset alkavat keväällä 2021.

4 kommenttia