Seat Leonin kaasuhybridi nyt Suomessa - jopa 400 kilometriä pelkällä kaasulla
Autot ja liikenne
Seat Leonin kaasuhybridi nyt Suomessa - jopa 400 kilometriä pelkällä kaasulla
Seat on aloittanut uusien Seat Leon TGI-kaasuhybridien valmistuksen ja ne ovat nyt myynnissä myös Suomessa. Kaasuversio liittyy Leonin muuhun mallistoon laajentaen Suomen voimalinjavalikoimaa. Nyt valittavissa on neljä eri voimalinjaa: TDI-dieselmoottori, eTSI-kevythybridi, e-HYBRID ladattava hybridi ja TGI-kaasuhybridi.
3.3.2021
 |
Tuulilasi

Leon TGI on varustettu 1,5-litran nelisylinterisellä TGI-moottorilla, joka tuottaa tehoa 130 hv ja vääntöä 200 Nm. Kaasuhybridi tarjoaa erinomaista taloudellisuutta.

Kompaktin kokoluokan Leon yhdistää kolme kaasusäiliötä, joiden nettokapasiteetti on 17,3 kg. Pelkällä kaasulla toimintamatka on jopa 400 kilometriä. Kun kaasu loppuu säiliöistä, auto siirtyy käyttämään automaattisesti bensiiniä. Leon TGI on varustettu 9 litran polttoainesäiliöllä. Maa-/biokaasun ja bensiinin täyttöaukot on sijoitettu saman polttoainesäiliön luukun alle.

Polttoaineen kulutus on 3,9–4,3 kg kaasua 100 kilometrillä ja CO2-päästöt 103-118 g/km (WLTP). Uusi 1,5-litrainen TGI-moottori käyttää innovatiivista Millerin työkiertoa mahdollistaen korkeamman 12,5 puristussuhteen verrattuna perinteiseen polttomoottoriin ja parantaen samalla taloudellisuutta ja vähentäen CO2-päästöjä.

Kaasuauton hiilidioksidipäästöt ovat alhaisemmat muihin fossiilisiin polttoaineisiin verrattuna. Biokaasu on täysin uusiutuva polttoaine, jonka liikennekäytöllä voidaan vähentää jopa 85 % polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonepäästöjä. Maakaasu on puolestaan luonnonkaasu, jota saadaan maakaasu- ja öljyesiintymistä. Liikennemaakaasu vähentää hiilidioksidipäästöjä 25 % bensiiniin verrattuna. Maakaasu on puhtain fossiilinen polttoaine. Lisäksi kaasuteknologia tarjoaa poikkeuksellisen alhaisia kustannuksia kilometriä kohden – jopa 50 % pienempiä kuin vastaavalla bensiinimallilla ja 30 % edullisempaa kuin dieselillä.

Uusi Leon TGI-kaasuhybridi on saatavilla kolmella eri varustelutasolla: Style, Xcellence ja FR. Huolimatta siitä minkä varustelutason asiakas valitsee, jokainen Leon TGI -kaasuhybridi on nyt ensimmäistä kertaa aina varustettu digitaalisella mittaristolla SEAT Digital Cockpitillä.

Kaasuhybridi on saatavilla sekä 5-oviseen malliin Leon Sportstoureriin.

Seat ja Gasum tarjoavat vuoden biokaasutankkaukset uusien Seat-kaasuautojen ostajille. Kampanja koskee kaikkien uusien kaasuhybridien tilauksia ajalla 1.3.- 31.5.2021. Kampanjaetu voidaan yhdistää myös romutuspalkkioon. Tarjouskaasun maksimimäärä 12 kuukauden aikana on 600 kg. Tämä tarkoittaa noin 15 000 km ajomäärää vuodessa. Kampanja kattaa tankkaukset kaikilla Gasumin tankkausasemilla ja edellyttää GasCard-kortin hankintaa.

Leon 1,5 TGI-kaasuhybridin hinnat alkaen 25 499,79 euroa. (96 kW (130 hv) Style, manuaalivaihteisto). Leon Sportstourer 1,5 TGI-kaasuhybridin hinnat alkaen 28 392,14 euroa (96 kW (130 hv) Style, DSG-automaattivaihteisto).

SEAT Leon Sportstourer -mallisto laajenee Suomessa

Leon Sportstourer -mallisto laajenee Suomessa ja myyntiin tulivat myös uusi 1,0-litrainen eTSI-kevythybridi DSG-automaattivaihteistolla sekä TDI-dieselversiot 4Drive-nelivedolla ja DSG-automaattivaihteistolla.

Leon Sportstourer 1,0 eTSI -kevythybridi tuottaa tehoa 110 hv ja on saatavilla DSG-automaattivaihteistolla ja Style-varustelutasolla. Leon Sportstourer 2,0 TDI -dieselversio puolestaan tuottaa tehoa 150 hv ja se on saatavilla kolmella eri varustelutasolla: Style, Xcellence ja FR.

Vakiovarusteisiin kuuluvat mm. led-ajo- ja takavalot, uusi 8,25-tuumainen Media System Plus -infotainment-järjestelmä värikosketusnäytöllä, 3-alueinen automaatti-ilmastointi, vakionopeudensäädin, Lane Assist -kaistanpitoavustin, Park Assist -pysäköintiavustin ja lämmitettävä ohjauspyörä. Uusi Leon on myös Seatin ensimmäinen täysillä liitettävyyspalveluilla varustettu auto. Sisäänrakennetun eSIMin ansiosta auto on jatkuvasti yhteydessä internetiin, mikä mahdollistaa mm. navigoinnin päivittämisen ja auton toimintojen ohjaamisen älypuhelimen avulla.

Xcellence-varustelutaso täydentää kattavaa vakiovarustelua mm. 10-tuuman navigointijärjestelmällä, mukautuvalla vakionopeudensäätimellä ja liikennemerkkien tunnistuksella sekä peruutuskameralla. Lisäksi Leon Sportstourerissa on ensimmäistä kertaa sähkötoiminen takaluukun avaus ja sulkutoiminto. Myös liitettävyys on varmistettu, sillä SEAT Full Link -järjestelmän avulla mobiililaitteet kytkeytyvät Android Auton tai langattoman Apple CarPlay -sovelluksen kautta ajoneuvon infotainment-järjestelmään.

FR-varustelu puolestaan korostaa auton urheilullista luonnetta 18-tuuman vanteilla, tummennetuilla takasivulaseilla ja takalasilla sekä urheilullisella 15 mm matalammalla FR-jousituksella (ei ladattava hybridi eikä TGI-kaasuhybridi).

Auton varustelua on mahdollista täydentää lisävarusteiden avulla. Tarjolla on mm. erilaisia turvallisuuspaketteja, jotka sisältävät uusinta teknologiaa käyttäviä kuljettajaa avustavia järjestelmiä. Lisäksi saatavilla on mm. polttoainekäyttöinen lisälämmitin kauko-ohjaimella (ei ladattava hybridi eikä TGI-kaasuhybridi) sekä sähköisesti esiin vapautettava vetokoukku (ei TGI-kaasuhybridi).

6 kommenttia