Tuulilasi

Seat esittelee Frankfurtissa uusia sähköautojaan – katso kuvat

Seat esittelee Frankfurtissa uusia sähköautojaan – katso kuvat
SEAT saapui Frankfurtin autonäyttelyyn uuden sähköisen mallistonsa kanssa. Automerkin kahta aikaisemmin julkistettua täyssähköistä mallia – SEAT Mii electric:iä ja el-Bornia – seurasi CUPRA Tavascanin, täyssähköisen konseptiauton maailmanensi-ilta.

Sen seuraan Frankfurtin kansainvälisessä autonäyttelyssä liittyi SEAT Tarracon ladattava hybridimalli FR-varustelutasolla: SEATin ensimmäinen ladattava hybridi ja yhtiön neljäs sähköistetty malli. SEAT tuo markkinoille kaiken kaikkiaan kuusi uutta sähköistettyä mallia vuoteen 2021 mennessä.

Seat Tarraco

CUPRA Tavascan -konseptiauto seuraa CUPRA Formentorin jalanjäljissä. CUPRA Formentor oli ensimmäinen malli, joka suunniteltiin erityisesti CUPRAlle. CUPRA Formentor on ladattava hybridi, jonka lanseeraus on suunniteltu ensi vuodelle. CUPRA Tavascan -konseptiauto on puolestaan CUPRAn ensimmäinen täyssähköauto, joka on suunniteltu MEB-alustarakenteelle.

Cupra Tavascan

SEAT saapui Frankfurtiin huippukunnossa. SEAT saavutti historian parhaimman myyntiennätyksen tammi-elokuussa 2019. Yhtiön maailmanlaajuiset toimitukset kasvoivat 7,2 % ja saavuttivat 411 600 toimitettua autoa.

Seat El Born

“Frankfurtin kansainvälinen näyttely tulee oikeaan aikaan, saavutimme historian parhaan myyntiennätyksen ja taloudellisen tuloksen. Asemamme antaa meille mahdollisuuden jatkaa valitsemallamme tiellä ja jatkaa investointeja tulevaisuuden liikkumismuotoihin sekä sovelluksiin. Sähköistyminen on avaintekijä, kuten myös erilaiset liikkumismuodot ja sovellusten kehitys, jotka tulevat palvelemaan molempia,” sanoi SEATin toimitusjohtaja Luca de Meo Frankurtissa pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

Kaksi uutuutta lavalla

CUPRA Tavascan ja SEAT Tarracon ladattava hybridi edustavat askelta kohti sähköistä mallitarjontaa.

CUPRA Tavascan -konseptiauto yhdistää SUV:n vakauden coupén urheilullisuutee. SEAT Tarraco tulee saataville ladattavana hybridinä ja FR-varusteluversiona, saavuttaen noin 50 km:n toimintamatkan ja alle 50 g/km CO2-päästöt. Sen 110 kW:n (150 hv) bensiinimoottori ja 85 kW:n (116 hv) sähkömoottori tarjoavat yhteistehoa 245 hv, tehden Tarracosta luokkansa tehokkaimman ladattavan hybridin.

“Tarracon ladattava hybridi edustaa täydellisesti strategiaamme matkalla kohti kestävämpää liikkumista ja samalla se säilyttää dynaamisuuden ja ajamisen hauskuuden, joka on luonteenomaista SEATin malleille ja erityisesti FR-malleille”, korostaa SEATin tuotekehityksestä vastaava johtaja Axel Andorff.

Tavoite: sähköisen liikkumisen demokratisointi

SEAT ilmoitti Frankfurtin autonäyttelyssä myös uuden SEAT Mii electric:in ennakkomyynnin alkamisesta myöhemmin syyskuussa. Näin SEAT edistää edullisempien täyssähköautojen saatavuutta autolla, joka on ketterä ja täydellinen kaupunkiliikenteeseen.

Seat Mii Electric

Mii electric:in myynti alkaa samanaikaisesti 14 maassa, Suomi mukaan lukien (Espanja, Saksa, Italia, Ranska, Iso-Britannia, Itävalta, Belgia, Alankomaat, Sveitsi, Tanska, Norja, Ruotsi ja Puola), syyskuussa 2019 ja markkinoille autot saapuvat vuoden 2020 alussa.

CUPRA-perhe kasvaa

Tulevaisuuden kilpa-autourheilun vahvistamiseksi CUPRA esitteli myös uuden lähettiläänsä, Mattias Ekströmin. Ruotsalainen kilpa-ajaja liittyy CUPRAn tiimiin ja johtaa CUPRAn sähköistä kilpa-autostrategiaa. Tämän lisäksi Ekströmistä tulee CUPRA e-racerin virallinen kuljettaja tulevaisuuden täyssähköisiin kilpa-autokilpailuihin. Ekström tekee yhteistyötä myös täyssähköisten kilpa-automallien kehittämisessä.

Cupra e-Racer

“CUPRA Tavascan on vakuuttava konseptiauto, joka näyttää merkin valtavan potentiaalin. Sen iso koko, urheilullinen muotoilu, hienostuneet sisätilat ja edistyksellistä teknologiaa sisältävä moottori ovat merkittävä mittapaalu CUPRAn historiassa. Moottoriurheilu on CUPRAn DNA:n ydin. Me aloitimme luomisen ensimmäisellä täysin sähköisellä ratakilpa-autolla, CUPRA e-Racerillä. Nyt me voimme luottaa Mattias Ekströmin tietotaitoon ja kokemukseen sekä tämän mallin edelleen kehittämisessä että jatkaaksemme täyssähköisen kilpa-autourheilustrategian johtavana merkkinä”, sanoi CUPRAN toimitusjohtaja Wayne Griffiths.

CUPRA teki uuden ennätyksen tänä vuonna ja myi tammi-elokuussa 17 100 autoa, joka on 71 % enemmän kuin verrattuna samaan aikaan viime vuonna.

Julkaistu: 12.9.2019
Kommentoi »