Sano ei ruokakulttuurille
Puheenaiheet
Sano ei ruokakulttuurille
Oletko kyllästynyt fitness-villitykseen, lehtikaali­smoothieisiin ja heleisiin ruokakuviin Instagramissa? Ei hätää. Snackwave ja ­normcore pelastavat sinut. Ne ovat tyylisuuntauksia, joissa glorifioidaan roskaruokaa ja tavanomaisuutta.
28.5.2015
 |
Image

Snackwave ja normcore ovat monen muun estetiikan tavoin nousseet ­Tumblr-kuvapalvelusta. Ne ottavat inspiraationsa vuosituhannen vaihdetta edeltävistä tv-sarjoista, kuten Seinfeldistä, Gilmore Girlsistä ja Frendeistä.

Bloggaajat Hazel Cills ja Gabrielle Noone ovat määritelleet Hairpin-sivustolla, että snackwave on lähtenyt tyttöjen protestista ajassa vallitseville terveellisyyspaineille. Snackwave ei tarkoita kunnianhimojen hylkäämistä, mutta karsastaa aktiivisen elämän ylistämistä. On ihanaa lojua yksin kotona, syödä pitsaa ja kuunnella surullisia biisejä.

Snackwave-ruokavalioon kuuluvat muun muassa hampurilaiset, jäätelö ja murot. Innokkaimmat roskaruuan rakastajat jopa nukkuvat yönsä Big Mac -lakanoissa ja pukeutuvat ranskanperunoilla kuvioituun paitaan.

Hipsteriruokakulttuuria luonnehtii ylimielinen yhteisöllisyys. Brunsseille, trendiravintoloihin ja katuruokatapahtumiin mennään osittain siksi, että päästäisiin näyttämään muille, miten trendikkäästi syövään ihmisjoukkoon kuuluu.

Normcore ja snackwave ovat puolestaan individualisteille, joiden mielestä tuntuu mukavimmalta syödä yksin tietokoneen ääressä silloin, kun huvittaa.

Kun snackwave fiilistelee kaikkein kliseisintä roskaruokaa, normcore pyrkii täydelliseen neutraaliuteen. Tämän seurauksena normcore-ruokailija suosii suhteellisen rumia, edullisia ja terveellisiä vaihtoehtoja. Turvallisia klassikoita, jotka ovat pyörineet ruokapöydissä jo vuosikymmenten ajan ilman, että niihin olisi kertynyt yltiöpäisen nostalgian painolastia. Hän valitsee ostoskoriinsa jugurttia, paahtoleipää, papuja, spagettia, raejuustoa ja pinaattilettuja. Ei-näyttäviä hedelmiä, kuten banaaneja, kiivejä ja omenoita. Normcoresti unohtaa elegantit sushibaarit ja hakee sen sijaan nuudeliannoksen tutusta kiinalaisesta tai thaimaalaisesta ravintolasta. Eikä valitse kaikkein tulisinta vaihtoehtoa.

1 kommentti