Tuulilasi

Salakuvissa tuleva BMW M3 - tehoa yli 500 hv ja neliveto?

Salakuvissa tuleva BMW M3 - tehoa yli 500 hv ja neliveto?
Salakuvaajiemme linssiin on tallentunut uuden BMW 3-sarjalaisen ärhäkkä raaseriversio M3.
Kuvat Automedia

Uuden M3:n lanseeraus on aina merkittävä uutinen autoalalla. Tämänhetkisten tietojen mukaan BMW julkistaa uuden 3-sarjalaisen sporttiversion syksyllä Frankfurtin autonäyttelyssä yhdessä coupe-kattoisen M4:n kanssa.

Tavalliseen 3-sarjaan verrattuna M3:n olemuksessa on enemmän jykevyyttä.

Uusi M3 eroaa tavallisesta 3-sarjasta selkeästi leveämmillä pyöränkaarilla sekä muhkealla neljäröörisellä pakoputkistolla. M3:n moottori on jatkossakin turboahdettu rivikuutonen, ja teholukema kasvaa tuttuun tapaan edellissukupolvesta. Tällä hetkellä mediassa liikkuu kahdenlaisia huhuja uuden moottorin teholukemista.

Ensimmäisissä arvioissa uudesta moottorista perusversiossaan irrotettaisiin 480 hevosvoimaa. Hieman yllättävästi näissä huhuissa perusversion alapuolelle tuotaisiin ns. "Pure"-versioita, jotka ovat suunnattu yksinkertaisempaa ajajan autoa halajaville. Näissä versioissa on huhujen mukaan hieman vähemmän tehoa ja manuaalivaihteisto. "Pure"-mallit olisivat myös aina takavetoisia.

Kylkikuvasta voidaan nähdä, kuinka isot M3:n jarrulevyt ovat. Kovin pieniä kiekkoja ei näiden jarrulevyjen ympärille voi edes laittaa.

Uuteen M3:een on yhdistetty vahvasti huhut myös nelivetoisesta mallista, joka tulisi malliston huipulle. Nelivetojärjestelmä muistuttaisi varmasti läheisesti M5:n toteutusta. Tämäkin neliveto lienee kytkettävissä pois, ja autosta voidaan tehdä ajomoodia vaihtamalla takavetoinen.

Brittiläisen Autoexpressin spekulaatioissa M3:n teholukema nostettaisiin peräti yli 500-hevosvoiman. Mallin kovat kilpailijat Mercedes-AMG C63S ja Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio ovat molemmat nykykuosissaan yli 500-heppaisia. BMW:n otaksutaan nousevan nyt samalle tasolle.

M3:n pakoputkisto vaikuttaa erityisen rouhealta. Toivottavasti niin ovat myös sounditkin.
Julkaistu: 26.3.2019
Kommentoi »