Tuulilasi

Saksan viranomaisten tähtäimessä peräti 30 automallia – liian korkeat CO2-päästötSaksan viranomaisten tähtäimessä peräti 30 automallia – liian korkeat CO2-päästöt

Saksan hallituksen komitea on pyytänyt uutta päästötestiä kolmellekymmenelle automallille, koska niiden CO2-päästöjen epäillään olevan ”selittämättömän” korkeat.
Teksti Max Lange
Kuvat DUH

Saksan viranomaiset testasivat useita eri automalleja alun perin VW:n päästöskandaalista johtuneiden epäilyjen vuoksi. Tuolloin testattiin pääosin vain typpioksidipäästöjä, mutta samalla tuli ilmi, että monien autojen CO2-päästöt ovat yllättävän korkealla, kertoo Automotive News Europe.

Huijausohjelmistoa varten testatuista 53 autosta 30 osoitti erittäin korkeita hiilidioksidiarvoja. Saksan liikenneministeriön asiantuntijat perehtyvät nyt asiaan ja testaavat autot uudestaan. Ministeriö ei kuitenkaan eritellyt, mitkä automallit tai merkit ovat kyseessä.

CO2-päästöjen uusintatestistä julkaistaan raportti, kun mittaukset ovat valmiina.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 25.5.2016