Tuulilasi

Sähköautoilun ikoni saamassa ensimmäisen isomman faceliftinsä – hinta luultavasti nousee


Tesla Model S on ehtinyt jo neljän vuoden ikään. Käsityksiä sähköautoilusta muuttanut auto on sisäpiirilähteiden mukaan uudistumassa varsin pian.
Teksti Max Lange
Kuvat Tesla Motors

Yhdysvaltalainen CNET on saanut vihiä, että Tesla Model S päivitetään piakkoin. Uudistuksen tärkein anti on auton valmistusprosessin yksinkertaistaminen sekä auton päivittäminen aiempaa hienostuneemmaksi.

Tulevaisuudessa Model S:n pahin kilpailija tullee saman talon sisältä, eli Tesla Model 3. Model S on kalliimman hintaluokan auto, mutta monien materiaalien laadussa se ei ole yltänyt aivan saksalaisten premium-merkkien tasolle. Uudistuksella Model S:n ja Model 3:n välille halutaan luoda selkeää pesäeroa.

CNET:n saamien sisäpiiritietojen mukaan Model S:n keulailmettä uudistetaan lähemmäs tuoretta Model X:ää sekä Model 3:sta. Auton LED-ajovalot saavat kuulemma myös uutta ilmettä, ja malli saa lisää värivaihtoehtoja.

Auton sisällä Model S:ään tuodaan samat etuistuimet, jotka löytyvät Model X:stä. Ohjaamoon lisätään myös aiempaa enemmän säilytys- ja lokerotilaa, mikä on ollut nykyisten Tesla-omistajien toivelistalla.

CNET valottaa myös, että faceliftin julkistus saattaa tapahtua hyvinkin pian, vielä huhtikuun aikana. Samalla Model S:n hinta saattaa kohota nykyisestä.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 11.4.2016