Saarihyppely Skotlannissa
Matkailu
Saarihyppely Skotlannissa
Näillä vinkeillä teet täydellisen saarihyppelyn Skotlannissa.
Julkaistu 21.6.2016
Mondo

1. Arran

Vuokraa auto Edinburghista ja aloita saarihyppely Arranin saarelta. Brodickin linna ja Lochranzan linnarauniot, viskitislaamo ja purppuraista kanervaa kasvavat kukkulat tekevät saaresta huippukohteen. Yövy 1790-luvulla rakennetussa Lagg-hotellissa. Ota Lochranzasta lautta Claonaigiin ja jatka Kennacraigin kautta Islaylle.

2. Islay

Islay on yhdeksällä tislaamollaan viskimatkailijan suosikki. Korkeat kukkulat ja kymmenet rannat ovat ansainneet saarelle tittelin Hebridien kuningatar. Yövy satamakylä Port Ellenissä ja lounasta läheisen Ardbeg-tislaamon ravintolassa.

3. Jura

Karun kauniilla Juran saarella asuu enemmän isokauriita kuin ihmisiä. Saari onkin patikoijan kohde, suosituimpana Paps-kukkuloiden valloitus. Yövy Craighouse-kylän Jura-hotellissa. Juralta palaa Islayn Port Askaigiin ja jatka matkaa Obanin kautta Mullin saarelle.

4. Mull

Mull tunnetaan komeista vuoristaan. Vietä yö pääkylä Tobermoryssa, joka on värikkäine taloineen Skotlannin söpöimpiä. Sieltä löytyy myös yksi Skotlannin vanhimmista viskitislaamoista ja loistava kalaravintola Cafe Fish. Palaa Obaniin ja ota lautta Barraan.

5. Barra

Barrassa pääsee majesteetillisiin skottitunnelmiin: Castlebayta vartioi merestä kohoava Kisimulin linna, joka on Skotlannin kauneimpia. Vatersay on kuningasperheenkin suosima ranta. Matka jatkuu Lochboisdalen kautta Mallaigiin.

6. Skye

Ota lautta Mallaigista kulinaristin Skyelle: sata kilometriä pitkällä saarella sijaitsee kaksi Michelin-ravintolaa ja viskitislaamo. Maisemaa hallitsee Cuillinin vuorijono. Yövy Portreessa, joka on oiva päätepiste saarihyppelylle. Lauttayhteydet: calmac.co.uk

Kommentoi »