Ruokakierros Dublinissa
Matkailu
Ruokakierros Dublinissa
Juustopuoti, historiallinen baari ja ihastuttava herkkukauppa. Keräsimme Dublinin parhaat osoitteet herkkusuulle.
28.1.2015
 |
Mondo

Pepper Pot -kahvilassa (thepepperpot.ie) oppaamme Eveleen Coyle suosittelee klassista Victoria Spongea. Halkaistun kakkusen välistä tursuaa vadelmahillo ja käsin vatkattu kermavaahto. Kierros vie myös historialliseen The Swan -baariin (Aungier St).

"Vielä reilu 50 vuotta sitten naisilla ei ollut pubioikeuksia, joten heidät sijoitettiin sivukammariin, jossa leidit salaa tilasivat juomia kelloa painamalla", kertoo baarinpitäjä Ronan Lynch.

Viktoriaanisen Georges Street Arcade -hallin (georgesstreetarcade.com) lähistöllä on pari varteenotettavaa take away -lounaspaikkaa. Lolly and the Cooksin (lollyandcooks.com) Dublin Savage Sausage tuo mieleen lihapasteijan: taikinakuoressa paistettu, sinapinsiemenillä ja salvialla maustettu muhkea lihatäyte on herkullista. Pamelan ja Lorrainen pitämässä Blazing Saladsissa (blazingsalads.com) terveellisen lounaan voi kasata salaattipöydästä.

Kierroksen viimeinen etappi on Fallon & Byrne Food Hall (fallonandbyrne.com), ruokakauppojen Rolls-Royce. Sieltä löytää myös Irlannin parhaiden pientuottajien herkut. Matkalaukkuun sujahtaa palkittua Mellas Fudgea (mellasfudge.com) – kuukauden makukin on tuliaistoffeelle sopiva Irish Cream Liqueur.

Fabulous Food Trail, 2 ½ tunnin kierros, 55 e/hlö. fabfoodtrails.ie 

Kommentoi »