
Suomen kotitaloudet heittävät roskikseen 7 800 rekka-autollista ruokaa joka vuosi – Näin paljon se maksaa
Luonnonvarakeskuksen tutkimuksen mukaan suomalainen menettää keskimäärin 125 euroa vuodessa ruokahävikkiin.
Maailmassa heitetään vuosittain roskiin 923 miljoonaa tonnia ruokaa. Jos roskiin päätyvä ruoka lastattaisiin toistensa puskureissa kiinni oleviin rekka-autoihin, letka yltäisi seitsemän kertaa maailman ympäri.
YK:n ympäristöohjelman ja kestävyysjärjestö Wrapin tutkimus kertoo, että 17 prosenttia kotitalouksissa ja ravintoloissa saatavilla olevasta ruoasta päätyy suoraan roskapönttöön.
Suomessa tuhlataan vuosittain 400 miljoonaa kiloa syömäkelpoista ruokaa. Kotitalouksien vuosittainen hävikki on 120–160 miljoonaa kiloa, mikä täyttäisi noin 7 800 rekka-autollista.
Yhtä ihmistä kohti kodeissa tuhlataan noin 23 kiloa ruokaa vuodessa. Määrät toki vaihtelevat paljon kotitalouksien välillä. Eniten roskapöntöt ja biojäteastiat täyttyvät vihanneksista, juureksista, kotona tehdystä ruoasta sekä maitotuotteista.
Päivitetty 12.4. – Ilmestynyt 24.3.2021