Mondo

Rooman parhaat pitsat

Rooman parhaat pitsat

Valitsimme ikuisen kaupungin parhaat pitsapaikat. Buon appetito!
Teksti Jenna Vehviläinen
Kuvat All over press
Mainos

Klassikko

Testaccion kaupunginosassa sijaitseva Da Remo (Piazza Santa Maria Liberatrice 44) on Rooman rakastetuimpia pitserioita. Palvelu on epämuodollista ja jonoa joskus ulos asti. Tarjolla perinteisiä roomalaisia pitsoja, joissa on ohut pohja. Kokeile klassikkoa, kuten capricciosaa (noin viisi euroa).

Modernia

Sfornon (Via Statilio Ottato 110/116, sforno.it) pitsa on täydellinen yhdistelmä pulleaa napolilaista sekä rapsakkaa roomalaista pitsaa. Paikan omistaa kokki-ravintoloitsija Stefano Callegari, joka on yksi kaupungin pitsapiirien kuumista nimistä. Testaa supermargheritaa tai pecorinojuustoa ja mustapippuria sisältävää cacio e pepe -pitsaa (noin 10 e). Paikka sijaitsee metromatkan päässä keskustasta. Pöytävaraus suositeltava.

Lounas keskustassa

Ydinkeskustan leipomo Pinsere (Via Flavia 98, pinsereroma.com) tarjoilee lounaaksi maukkaita pinsejä eli pitsamaisia focaccialeipiä, joita syötiin jo antiikin Roomassa. Ruoka otetaan mukaan tai syödään pikkupöytien ääressä. Pinset (alle 5 e) valmistetaan pitkään kohonneesta taikinasta ja päällystetään leikkeleillä, vihanneksilla ja juustolla.

Pikaruokaa

Pizza al taglio eli palapitsa on tyypillistä roomalaista katuruokaa. Monen mielestä kaupungin parhaat palat saa Gabriele Boncin noutopitseria Pizzariumista (Via della Meloria 43), mutta paikka on tällä hetkellä suljettu remontin vuoksi. Sillä välin pitsaa saa Boncin leipomo Panificio Boncista (Via Trionfale 36). Valmistukseen käytetään hyviä raaka-aineita, kuten piemontelaista vehnä­jauhoa. Pala noin kolme euroa. 

Julkaistu: 25.2.2015