KRP:n päällikkönä jatkava Robin Lardot: Huumeiden tarjontaa on nyt enemmän kuin normaalisti, ja hinnat alhaalla
Puheenaiheet
KRP:n päällikkönä jatkava Robin Lardot: Huumeiden tarjontaa on nyt enemmän kuin normaalisti, ja hinnat alhaalla
58-vuotias lakimies Robin Lardot valittiin jatkamaan keskusrikospoliisin päällikkönä. Hän on myös yhtenä syytettynä virkarikosoikeudenkäynnissä, jonka käsittely on kesken Helsingin hovioikeudessa.
2Kommenttia
Julkaistu 30.11.2020
Apu

Keskusrikospoliisin päällikkönä vuoteen 2025 jatkava Robin Lardot sanoo, että koronapandemia ei ole vähentänyt rikollisuutta Suomessa.

– Päinvastoin. Huumausainetarjontaa on nyt enemmän kuin normaalisti, ja hinnat ovat alhaalla. Verkkorikollisuuteen on tullut uusia muotoja. Verkosta kauppapaikkana pyritään ottamaan kaikki hyöty irti, Lardot kertoo.

Suomalaiset ovat rikostilastojen valossa kestäneet koronapandemian tuomia vaikeuksia hyvin.

– Ei näy huolestuttavaa suuntausta, että ihmiset olisivat valmiita epätoivoisiin tekoihin. Suomalaisten sietokyky näyttää olevan todella kova.

Kansainvälinen rikollisuus Suomessa

KRP:n päällikkönä Lardotilla on näköalapaikka kansainväliseen rikollisuuteen. Hän sanoo, että tietyt kansainväliset ilmiöt näyttävät tulevan Suomeen viiveellä, uusimpana rikokset, joissa autojen katalysaattoreita varastetaan niiden arvometalliosien vuoksi.

– Moni kansainvälisesti johdettu rikollisryhmittymä hakee nyt jalansijaa Suomesta samalla tavalla kuin on tapahtunut Tanskassa ja Ruotsissa. Keskusrikospoliisin perustyötä on estää tällaisten ryhmittymien rantautuminen, Lardot sanoo.

Järjestäytyneen rikollisuuden torjunnan lisäksi Robin Lardotin mukaan hänen johtamansa yksikön tärkeimpiä tehtäviä on vakavien väkivaltarikosten torjunta sekä yhteiskunnan haavoittuvimpien ihmisten, kuten vanhusten, suojelu esimerkiksi verkkohuijauksilta.

– Liikkuva rikollisuus, esimerkiksi mökki- ja kotimurrot, on ollut kasvava rikollisuuden ala, mutta koronan vuoksi tilanne on nyt varsin rauhallinen. Saa nähdä, palaako tämä rikollisuus samassa mittakaavassa takaisin.

2 kommenttia