Mondo

Resepti: Roomalainen kevätpasta

Resepti: Roomalainen kevätpasta

Pitsaketju Pizzariumin Luca Platania paljasti Mondolle täydellisen italialaisen kevätpastan ohjeen. Se on hänen äitinsä keittiöstä.
Teksti Iina Thieulon
Kuvat Timo Villanen
Mainos

Italialainen Luca Platania pyörittää Pizzariumia Suomessa. Hänen ja Saku Tuomisen Pizze-kirja ilmestyi syksyllä.

Farfalle zucchine e gamberetti

Kahdelle

4 rkl neitsytoliiviöljyä ½ valkosipulinkynttä 1 salottisipuli 1 keskikokoinen kesäkurpitsa (tai 8 minikesäkurpitsaa) 100 g (jätti)katkarapuja suolaa pippuria tilkka valkoviiniä 2 dl kermaa 180 g farfalle-pastaa

1. Kuumenna öljy pannulla. Lisää hienonnetut sipulit ja kuullota hetki.

2. Leikkaa kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi ja lisää se pannulle. Jatka kypsentämistä välillä sekoittaen, kunnes kesäkurpitsa on pehmentynyt.

3. Lisää katkaravut ja anna niiden kypsyä hetki.

4. Lisää pannulle suola, pippuri ja valkoviini. Sekoita, kunnes neste on haihtunut.

5. Lisää kerma ja anna kastikkeen vetäytyä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.

6. Keitä pasta lähes kypsäksi hyvin suolatussa, kiehuvassa vedessä. Älä keitä liikaa! Pasta on tarkoitus kypsentää loppuun vasta pannulla.

7. Kaada pasta pannulle kastikkeen joukkoon ja anna hautua miedolla lämmöllä jatkuvasti sekoittaen, kunnes pasta on kypsää. 

Julkaistu: 20.4.2016