Profiili ja asetukset
Tili
Hallinnoi tiliä
Kirjaudu ulos
Puheenaiheet

Resepti: Parhaat wontonit

Hongkongissa asuva keittiömestari Jaakko Sorsa kertoo, miten kiinalaiset wonton-nyytit valmistetaan. Tärkein raaka-aine on rasvainen possu.

6.2.2015 Mondo

Jaakko Sorsa on Hongkongissa asuva keittiömestari, joka pyörittää kaupungissa pohjoismaista FINDS-ravintolaa.

Possu-paksoi-wontonit

20 kappaletta 300 g rasvaista porsaanjauhelihaa (esim. kyljestä) suolaa valkopippuria kanaliemijauhetta (esim. Reformi Luomu Kanaliemijauhe) 300 g paksoita eli pinaattikiinankaalia seesamiöljyä 20 wonton-taikinalevyä 2 l kanalientä 1 kevätsipulinvarsi

1. Mausta jauheliha suolalla, pippurilla ja kanaliemijauheella. 2. Ryöppää paksoi kiehuvassa, suolatussa vedessä. Puristele paksoi kuivaksi ja silppua se pieneksi. 3. Sekoita paksoi ja possu. Mausta seos seesamiöljyllä. 4. Levitä wonton-taikinalevyt pöydälle, kostuta reunat vedellä. Laita puoli ruokalusikallista täytettä taikinalevyn keskelle. Nosta taikinalevyn vastakkaiset kulmat yhteen ja rypytä kolmion reunat kiinni. Aseta valmiit wontonit kevyesti jauhotetulle leivinpaperille. 5. Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi. Laske wontonit varoen liemeen, keitä 2–3 minuuttia. 6. Viimeistele liemi pilkotulla kevätsipulinvarrella. Tarjoile heti. 

Seuraa Apu360:n WhatsApp-kanavaa

Koska jokaisella tarinalla on merkitystä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Tulossa vain kiinnostavia, hauskoja ja tärkeitä viestejä.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt