Matkailu
Mondo

Resepti: Parhaat wontonit

Resepti: Parhaat wontonit

Hongkongissa asuva keittiömestari Jaakko Sorsa kertoo, miten kiinalaiset wonton-nyytit valmistetaan. Tärkein raaka-aine on rasvainen possu.
Teksti Iina Thieulon
Kuvat Timo Villanen
Mainos

Jaakko Sorsa on Hongkongissa asuva keittiömestari, joka pyörittää kaupungissa pohjoismaista FINDS-ravintolaa.

Possu-paksoi-wontonit

20 kappaletta 300 g rasvaista porsaanjauhelihaa (esim. kyljestä) suolaa valkopippuria kanaliemijauhetta (esim. Reformi Luomu Kanaliemijauhe) 300 g paksoita eli pinaattikiinankaalia seesamiöljyä 20 wonton-taikinalevyä 2 l kanalientä 1 kevätsipulinvarsi

1. Mausta jauheliha suolalla, pippurilla ja kanaliemijauheella. 2. Ryöppää paksoi kiehuvassa, suolatussa vedessä. Puristele paksoi kuivaksi ja silppua se pieneksi. 3. Sekoita paksoi ja possu. Mausta seos seesamiöljyllä. 4. Levitä wonton-taikinalevyt pöydälle, kostuta reunat vedellä. Laita puoli ruokalusikallista täytettä taikinalevyn keskelle. Nosta taikinalevyn vastakkaiset kulmat yhteen ja rypytä kolmion reunat kiinni. Aseta valmiit wontonit kevyesti jauhotetulle leivinpaperille. 5. Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi. Laske wontonit varoen liemeen, keitä 2–3 minuuttia. 6. Viimeistele liemi pilkotulla kevätsipulinvarrella. Tarjoile heti. 

Julkaistu: 6.2.2015